xenon τεχνικές ερωτήσεις
xenon τεχνικές ερωτήσεις
Γεια σε όλους!!Έβγαλα χθες από ένα τρακαρισμένο αμάξι ένα συστηματάκι xenon H7!!ΔEN είναι slim ballast!!Στην προσπάθεια μου να το τοποθετήσω στη fazer παρατήρησα κάποια προβλήματα!
1ον) η κανονική λάμπα Η7 που είχε κάθιζε πάνω σε μια άλλη βάση και μετά στην φύσα..με αποτέλεσμα να κάθετε πιο γερά πάνω στο φανάρι λόγω του ότι το σιδεράκι που έχει το φανάρι για να ασφαλίζει την λάμπα πιάνει και την βάση αυτή μαζί!Επιπλέον αν βάλω σκέτη την xenon λάμπα το λάστιχο που έχει για μόνωση δεν εφαρμόζει στην λάμπα και κάνει κενό!!(φαντάζομαι ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα να βάλει το φανάρι νερό)
2ον)Που να στηρίξω τον μετασχιματιστή??Είναι κάπου στο μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων!!Έχει και κάποιο βάρος και θεωρώ ότι δεν είναι σωστή λύση να το πιάσω με δεματικά στα μικρά καλώδια που έχει κάτω από το fering!!.......σκέφτηκα να το βάλω το κουτί κάτω από το ντεπόζιτο και να προεκτείνω τα καλώδια για να φτάσει η λάμπα στο φανάρι!!(δεν ξέρω όμως αν είναι σωστό να κόψω και να ματίσω καλώδια στο κιτάκι)..θα δουλέυει μετα??
Αυτά τα λίγα...ευχαριστώ εκ των προτέρων
Υ.Γ. έχω το fazer του 2006 με fering!!Όχι s2
1ον) η κανονική λάμπα Η7 που είχε κάθιζε πάνω σε μια άλλη βάση και μετά στην φύσα..με αποτέλεσμα να κάθετε πιο γερά πάνω στο φανάρι λόγω του ότι το σιδεράκι που έχει το φανάρι για να ασφαλίζει την λάμπα πιάνει και την βάση αυτή μαζί!Επιπλέον αν βάλω σκέτη την xenon λάμπα το λάστιχο που έχει για μόνωση δεν εφαρμόζει στην λάμπα και κάνει κενό!!(φαντάζομαι ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα να βάλει το φανάρι νερό)
2ον)Που να στηρίξω τον μετασχιματιστή??Είναι κάπου στο μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων!!Έχει και κάποιο βάρος και θεωρώ ότι δεν είναι σωστή λύση να το πιάσω με δεματικά στα μικρά καλώδια που έχει κάτω από το fering!!.......σκέφτηκα να το βάλω το κουτί κάτω από το ντεπόζιτο και να προεκτείνω τα καλώδια για να φτάσει η λάμπα στο φανάρι!!(δεν ξέρω όμως αν είναι σωστό να κόψω και να ματίσω καλώδια στο κιτάκι)..θα δουλέυει μετα??
Αυτά τα λίγα...ευχαριστώ εκ των προτέρων
Υ.Γ. έχω το fazer του 2006 με fering!!Όχι s2
- JokeR
- Model: FZ6
- Επικοινωνία:
Re: xenon τεχνικές ερωτήσεις
καλησπερα φιλος
στα xenon που φοραω στο ιδιο μηχανακι... στις τσιμουχιες φιλε θα πρεπει η να βαλεις σιλικονες(δε το προτεινω) η αλλιως να κοψεις τις τσιμουχιες της μηχανης και να εφαρμοζει τελεια με τις τσιμουχιες απο τις λαμπες
οι ενισχυτες εμενα ειναι δεμενοι στο πλαιαπο τι μεσα μερια της μασκας
στα xenon που φοραω στο ιδιο μηχανακι... στις τσιμουχιες φιλε θα πρεπει η να βαλεις σιλικονες(δε το προτεινω) η αλλιως να κοψεις τις τσιμουχιες της μηχανης και να εφαρμοζει τελεια με τις τσιμουχιες απο τις λαμπες
οι ενισχυτες εμενα ειναι δεμενοι στο πλαιαπο τι μεσα μερια της μασκας
Στις λαστιχενιες τάπες-τσιμουχες ότι κ να κάνεις η υγρασία θα περνάει στο φανάρι οπότε ξανά σκέψου την τοποθέτηση ξένον αυτοκινήτου στη μοτο.
Ότι κ να αποφασίσεις σε ΚΑΜΊΑ περίπτωση μη κόψεις κ ματισεις τα καλώδια που φεύγουν από το ballast για τη λάμπα!! Κίνδυνος πυρκαγιάς! Σοβαρά μιλάω.
Ότι κ να αποφασίσεις σε ΚΑΜΊΑ περίπτωση μη κόψεις κ ματισεις τα καλώδια που φεύγουν από το ballast για τη λάμπα!! Κίνδυνος πυρκαγιάς! Σοβαρά μιλάω.
Άρα η λύση(δεδομένου ότι ψήθηκα να βάλω xenon) νομίζω είναι να πάω να αγοράσω slim ballast με λάμπα που να ταιριάζει!! 

- dudukas
- Model: -
- Επικοινωνία:
Βασικα αμα η Η7 σου αναβει μονο στη μεγαλη μην τη βαλεις θα χασεις παρα θα κερδισεις τα ξενον σε μεγαλες αποστασεις δεσμης(μεγαλη σκαλα) χανουν πολυ σε σχεση με μια απλη λαμπα συν οτι περνει λιγη ωρα για να αναψει κανονικα οποτε τα μεγαλα που τα αναβεις για λιγο συνηθως δεν θα φεγγουν γνωμη μου βαλε ξενον στην Η4 για να εχεις καλη μεσαια κ μια βελτιωμενη πυρακτωσεως(nightbreaker, cool blue κ.α.) στην Η7 για να εχεις καλη μεγαλη
Κ ποτε μην πειραξεις τα καλωδια του κιτ ειδηκα αυτα που φευγουν απο το μπαλαστ γιατι μηλαμε για 23.000 Vοlt που ενα απλο καλωδιο που θα βαλεις θα λιωσει...

ενα μπλε 400αρι του 98!!!(600 πλεον.....)
-
- Model: FZ6 S2
- Model year: 2007
- Επικοινωνία:
Παιδιά στο s2 που πήρα σκέφτομαι να βάλω hid .Αυτή τη στιγμή έχει τη σύνδεση ώστε να ανάβουν και τα δυο φανάρια μπροστά. Πήγα σε έναν ηλεκτρονικό και μου πρότεινε να βάλουμε και τις δύο λάμπες Η4 και να ανάβουν δύο σκάλες σε καθε φαναρι όπως το vstrom πχ μου είπε δηλ να μην είναι όπως τώρα με Η7 και Η4 .Τι λέτε να προχωρήσω;
- jskf16
- Model year: 2012
- Επικοινωνία:
...δε γινεται , η φαναριερα εχει βαση για καθε λαμπα αντιστοιχα στο τυπο της καθε λαμπας .
- Arhs
- Model year: 2009
- Επικοινωνία:
Πες του ηλεκτρουνικου/ηλεκτρολογου σου να αλλαξει δουλεια αν κοιτουσε τα φαναρια με μια γρηγορη ματια θα καταλαβανε οτι αυτο δεν μπορει να γινει γιατι τα φαναρια ειναι διαμορφωμενα για μια Η4 μια Η7 λαμπα...
Four wheels moves the body...two wheels moves the soul !
-
- Επικοινωνία:
Δηλ θεωρείτε ότι το σωστό είναι όπως είναι τώρα δηλ η Η7 σταθερή μεσαία και η Η4 δύο σκάλες και να είναι έτσι και στα hid;
Όπως προανέφερα ανάβουν και τα δυο φανάρια.
Όπως προανέφερα ανάβουν και τα δυο φανάρια.
- jskf16
- Επικοινωνία:
Δε θεωρουμε , ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! Εσυ τωρα οπως εισαι αν βαλεις xenon παλι θα αναβουν ως εχει.Απλα θα ειναι xenon , το τυπο της λαμπας ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ!
-
- Επικοινωνία:
Επειδή τη μηχανή την πήρα με τη σύνδεση να ανάβουν και τα δυο φανάρια από τον πρώην κάτοχο αν δεν πάρει μπρος δεν ανάβουν τα φώτα. Αυτό είναι εξ αρχής από τη εταιρεία ή λόγω της σύνδεσης τω δύο φαναριών έχει ρυθμιστεί έτσι;
Να ξέρω ώστε αν βάλω xenon να το προσέξω να μην αλλάξει.
Να ξέρω ώστε αν βάλω xenon να το προσέξω να μην αλλάξει.
Οταν παρει μπροστα αναβουν τα φωτα..Με γυρισμα του διακοπτη μονο οι ψειρες.
-
- Επικοινωνία:
Για μηχανή έχει διαφορετικά xenon ή είναι ίδια όπως στα αυτοκίνητα;
Μπορείτε να μου προτείνετε τι να βάλω, κάποιο τύπο συγκεκριμένο πχ
Και που θα βρω σετ Η7 &Η4;
Μπορείτε να μου προτείνετε τι να βάλω, κάποιο τύπο συγκεκριμένο πχ
Και που θα βρω σετ Η7 &Η4;
- jskf16
- Επικοινωνία:
...εκανες αναζητηση στο ερωτημα σου και δε βρηκες απαντηση εδω στο φορουμ

-
- Επικοινωνία:
Μπορεί να έχει ειπωθεί παλιότερα αλλά δεν βρήκα κάτι. Ρωτάω απλώς αν βγάζει κάποια εταιρεία λαμπών xenon hid ζευγάρι για fazer 600 s2.jskf16 έγραψε:...εκανες αναζητηση στο ερωτημα σου και δε βρηκες απαντηση εδω στο φορουμ![]()
Για το θέμα των αυτοκινήτων αν είναι ίδια βρήκα κάτι πιο πάνω (γραφει ενας φιλος ότι έβγαλε σύστημα από αμάξι που δεν ειναι ballast slim)αλλα δεν κατάλαβα αν ταιριάζει τελικά ή είναι διαφορετικά αν βάλω slim όμως.
Ρωταω μήπως υπάρχουν εταιρίες που ταιριάζουν απόλυτα στα φανάρια του fazer.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 0 επισκέπτες