Αλλαγη λαδιων και ταχυτητες

Τα 600cc με κινητήρα ψεκασμού απο το 2004 εως το 2010
Hurinios
Model: FZ6
Επικοινωνία:

Αλλαγη λαδιων και ταχυτητες

Δημοσίευση από Hurinios »

Καλημερα στην παρεα.Θελω τα φωτα σας για ενα θεματακι που εχω.. Εχω αλλαξει λαδια πριν απο κανα μηνα και με την αλλαγη αλλαξα και τυπο λαδιου και εταιρια.(Απο bel ray 20-50 πηγα στα χρυσα castrol 10-40).Λοιπον απο τοτε μου κανει μανουρες που και που το κιβωτιο με αποτελεσμα να μην κουμπονουν οι ταχυτητες ειτε ανεβαζω ειτε κατεβαζω.
Σημερα ρωτωντας εναν γειτονα που ειναι αρρωστος Vstromakias μου υποδειξε οτι φταει η αλλαγη του τυπου. (Αυτος με ρωτησε αν αλλαξα λαδια προσφατα κ τυπο.). Σας εχει τυχει κατι αναλογο;Δεν το εχω ξανακουσει και μου φαινεται περιεργο.

Ευχαριστω εκ των προταιρων.

Solomon
Μέλος Δ.Σ.
Επικοινωνία:

Re: Αλλαγη λαδιων και ταχυτητες

Δημοσίευση από Solomon »

Ότι τα λάδια επηρεάζουν τη συμπεριφορά του κιβωτίου ισχύει μεν, αλλά σίγουρα όχι σε βαθμό που λες να μην κουμπώνουν οι ταχύτητες κλπ.
Ψαξου για άλλο λόγο, ξεκινά από τα εύκολα, τζόγους μανετας(εμ δεν ακούτε το δάσκαλό! Πάρτε κτμ που έχουν υδραυλικό και δεν ασχολείστε με τέτοια ποταπα θέματα! Κλανει μια και καλή, σκας 200 άρα και έτοιμος) και έλεγχος ασφαλείας μπροστινού γρανάζιου

Hurinios
Επικοινωνία:

Λοιπον τα ευκολα τα ελενξα και ειναι οκ.. Ο μηχανικος λεει να ανοιξει να δει τα δισκακια και αν δεν ειναι εκει το προβλημα να παμε πιο μεσα.. <>60
Μια παρατηρηση.Το προβλημα αυτο μου το βγαζει οταν ζεσταθει η μηχανη.. Τα λαδια τα αλλαξα πριν 750 χλμ.. αλλα τοτε ειχαμε καλα κρυα στη Θεσ/νικη και αναρωτιεμαι αν επειδη ζεστανε ο καιρος μου τα κανει αυτα τα τσαλιμια τωρα

Solomon
Μέλος Δ.Σ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Solomon »

Άντε καλά ξεμπερδέματα! Έτσι για να σου φύγει η ιδέα ότι είναι τα λάδια, σκας άλλο ένα 50αρι και τα αλλάζεις ξανά μ αυτά που φόραγε πριν γιατί όταν ξεκινήσει ο μηχανικός να το πάει ψαχτα θα ψιλοπονεσει η δουλειά.

Hurinios
Επικοινωνία:

Ετσι λεω να κανω και ας ελπισουμε να πανε ολα καλα..

Άβαταρ μέλους
Jericho
Model: FZ6 S2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Jericho »

Τσέκαρε και τη ντίζα σου μήπως την κρατάνε 1-2 συρματάκια μόνο απ' το να κοπεί...
Εικόνα

Το να πονείς και να το λες,
αυτός δεν είναι πόνος,
μα να χαλά το ABS
και να στενεύει ο δρόμος...

Άβαταρ μέλους
lyon
Fazer Hellas Club Member
Fazer Hellas Club Member
Model: -
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από lyon »

Αφου τη λυση του προβλήματος την ειπες από μονο σου,
γιατι αναρωτιέσαι????
Χωρις να συλλογιστείς καθολου επρεπε να ξαναλλαξεις αμεσα τα λαδια!!!
Σημειωσε επισης ότι οσο τα αφηνεις το πρόβλημα θα γινεται εντονοτερο.
Οτιδηποτε απροσωπο διαβαζεις σε ενα φορουμ μπορει να προερχεται απο καποιον πιο
εξυπνο και πιο καταρτισμενο απο σενα, μπορει ομως και απο καποιον ασχετο. Η ευθυνη ειναι δικη σου!!!

Hurinios
Επικοινωνία:

Η αληθεια ειναι οτι εψαξα πρωτα πριν ρωτησω αλλα δεν βρηκα κατι αναλογο στο site.Και επειδη οι καιροι δεν ειναι για δοκιμες εστω και αν αυτες κοστιζουν 50 ευρω οπως τα λαδια δεν ηθελα να κανω κατι πριν ψαξω-ρωτησω αν εχει τυχει σε καποιον αλλο.Anyway αυριο πρωι θα παω για λαδια και με την πρωτη ευκαιρια θα ενημερωσω για να υπαρχει "δεδικασμενο".. :D

Άβαταρ μέλους
SoR_gr
Administrator
Model year: 2007
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από SoR_gr »

πρεπει να το ειχαμε αναφερει ξανα σε παρομοια συζητηση.

οταν λες δεν αλλαζουν οι ταχυτητες εννοεις εχεις πχ 6η σταματας και δεν αλλαζει κατεβαζει σε 1η ? ή απο 1η ενω εισαι σταματημενος δεν ανεβαζει πανω απο 3η ?
"Never regret a day in your life: good days give happiness, bad days give experience, worst days give lessons, and best days give memories."

Hurinios
Επικοινωνία:

Καλημερα σε ολους.Οχι.Εν κινησει το κανει.. Κυριως οταν προσπαθω να ανεβασω ταχυτητα συμπλεκταρω, σηκωνω τον μοχλο αλλα πιανει "αερα".Θελει να αφησω τον συμπλεκτη να τον ξαναπατησω για να πιασει.. Αν και χθες ηθελε 3 φορες να προσπαθησω για να βαλω 3η.. Απο την αλλη οταν κατεβαζω ταχυτητα παταω τον μοχλο κανει το "κλακ" οτι κατεβηκε αλλα δεν κατεβηκε.

Άβαταρ μέλους
jordanbikes84
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jordanbikes84 »

Φυσικά και δεν πρόκειται για θέμα με τα λάδια, και αν κάτι τέτοιο αναφέρεται παραπάνω, δεν είναι κάτι άλλο απο εμπαιγμός.
Εάν θεωρείς ψυχαναγκαστικά οτι φταίνε τα λάδια, τα αλλάζεις και τελείωσες.
Αν διορθωθεί το θέμα, καλό είναι να αναθεωρήσεις τη σχεση σου με τη μοτοσικλέτα, γτ κάτι δεν πάει καλά.
Aν όχι, τότε πρέπει να βρεις την πραγματική αιτία του προβλήματος,
Κατά 99%, όταν δεν κουμπώνουν οι ταχύτητες είναι θέμα συμπλέκτη (σε "φρέσκο" μηχανάκι πάντα και όχι σε ένα με 100.000χλμ), στο υπόλοιπο 1% είναι θέμα σασμάν, μύλου κλπ.
Το ελέγχεις σε έναν έμπιστο μηχανικό που δε σε βλέπει ως κοτόπουλο για μάδημα και μας λες τα αποτελέσματα.
That's all!!!

Άβαταρ μέλους
Jericho
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Jericho »

Έτσι όπως το λες, εγώ θα εστίαζα στο "μύλο" αρχικά. Γιατί και χωρίς ντίζα ακόμα, θα τις έπαιρνε, έστω καρφωτές.

Όπως και να χει, δες το σε ένα μηχανικό.
Εικόνα

Το να πονείς και να το λες,
αυτός δεν είναι πόνος,
μα να χαλά το ABS
και να στενεύει ο δρόμος...

Hurinios
Επικοινωνία:

Καλησπερα!Λοιπον αλλαξα λαδια και εβαλα τελικα τα bel ray 15w50.Ως τωρα δεν εχει ξανα βγαλει τα θεματακια που ειχε.. Τωρα τι να πω ελπιζω να συνεχιστει ετσι.Οσο για τον μηχανικο.. Δεν εχω βρει εστω και εναν που να μην με βλεπει σαν κοτοπουλο για μαδημα ακομα και οταν του αποδεικνυω οτι δεν ειναι οπως τα λεει..

Άβαταρ μέλους
InversionOfControl
Fazer Hellas Club Member
Fazer Hellas Club Member
Model: FZ1
Model year: 2009
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από InversionOfControl »

ανοιξε συνεργειο :D
In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends

Άβαταρ μέλους
gkeres
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από gkeres »

Πάντως σε καμία περίπτωση δέν είναι λογικό να κάνει αυτά που κάνει με τα 10-40 ... Εκτός και άν έτσι όπως μας τα περιγράφεις είναι λίγο "φουσκωμένα" σε σχέση με την πραγματικότητα. Καλοπροαίρετα το λέω!

Απάντηση

Επιστροφή στο “FZ6 Fazer /FZ6 - FZ6 Fazer S2 / FZ6 S2”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης