εξοπλισμος ταξιδιου ......

Εντυπώσεις , τιμές , και ότι άλλο αφορά την κατηγορία αυτή
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
xbaker
Επικοινωνία:

εξοπλισμος ταξιδιου ......

Δημοσίευση από xbaker »

πριν μια εβδομαδα εκανα ενα δοκιμαστικο tour με ενα φιλαρακι (κατοχο TDM900) , αθηνα-ριο/αντιριο-γιαννενα -λαρισα-αθηνα -νεαπολη λακωνιας .. εννοητε πως δεν τα εκανα ολα αυτα σε μια μερα μεσα :P .. σκοπος του ταξιδιου ηταν εκτος της απολαυσης της διαδρομης να τεσταρουμε τη ελειψεις εχουμε προκειμενου να κανουμε ενα ευρωπαικο tour που σχεδιαζουμε κατα τον οκτωμβριο.... ειχαμε απλα σαμαρια , χωρις βασεις και απο ενα σακιδιο στην πλατη ... με το τελος του ταξιδιου μας και οι δυο αποφασισαμε πως τελικα τα σκληρα σαμαρια θα ηταν η σωστοτερη λυση , καθως και η αλλαγη της μαμας ζελατινας (μπορει να εφταιγε και ο καιρος .. ειχε πλευρικο αερα εκεινη την μερα) .. δεν ειχαμε ιδιετερο προβλημα με τα σαμαρια ( αν εξεραισουμε την τελευται μερα που τα βαρυφορτωσαμε....) .. τα βαλιτσακια παντως θεωρισαμε πως ειναι αμεση προτερεοτητα προκειμενου να πραγματοποιησουμε αυτο το ταξιδι που λεμε να κανουμε ...
.. η ερωτηση μου ειναι αν με τα σκληρα βαλιτσακια του εμποριου θα εχουμε καποιο προβλημα ευσταθειας στην γρηγορη οδηγηση (180+) , μηπως τα "μαμα" βαλιτσακια ειναι πιο μελετημενα για κατι τετοιο? επισης με αλλαγη ζελατινας εχει δει καποιος τρελη διαφορα ? δεν με νοιαζει η εμφανιση , οσο το αποτελεσμα ;)

στην νεαπολη περιμενοντας το καραβακι για το νησι μου (τα κυθηρα)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
dimitrisfz
Administrator
Model: MT09
Model year: 2015
Επικοινωνία:

Re: εξοπλισμος ταξιδιου ......

Δημοσίευση από dimitrisfz »

Αρχικα δηλωσε εδω το μηχανακι σου γιατι οι κοκκινοι εχουν παρει αερα!!!

http://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopi ... =26&t=9023

Για ζελατινα δες αυτα τα δυο

Και σιγουρα θα δεις μεγαλη διαφορα!!!

http://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopic.php?f=5&t=8400

http://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopic.php?f=5&t=9013

Για σαμμαρια / βαλιτσες δεν εχω ιδεα.....αλλα ολο και καποιος θα σου πει!!!

http://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopi ... =26&t=8829

:/abwave::) :/abwave::)
Οι σοφοί μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
Οι ανόητοι μιλούν επειδή πρέπει κάτι να πουν.
Πλάτων, 427-347 π.Χ

Άβαταρ μέλους
jskf16
Model: -
Model year: 2012
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

xbaker έγραψε: .. η ερωτηση μου ειναι αν με τα σκληρα βαλιτσακια του εμποριου θα εχουμε καποιο προβλημα ευσταθειας στην γρηγορη οδηγηση (180+) , μηπως τα "μαμα" βαλιτσακια ειναι πιο μελετημενα για κατι τετοιο? επισης με αλλαγη ζελατινας εχει δει καποιος τρελη διαφορα ? δεν με νοιαζει η εμφανιση , οσο το αποτελεσμα ;)
Δεν εχεις και πολλες επιλογες του εμποριου ή Καppa ή Givi .....μετα μαμα :wink:
δες και την αγγελια αυτη του freza θα ηταν μια καλη αρχη να παρεις τα καγκελα και μετα τις πλαινες βαλιτσες
http://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopi ... =37&t=9191

Στο θεμα ταχυτητα αμφιβαλω αμα θα κινησαι με τοσα χλμ :shock: ..Εκδρομης πας..δε κανεις αγωνα , ασε που θα πεθανεις το TDM :mrgreen: , εκτος αν εισαι μονο εθνικη οδο! Παντως περυσι εγω με 200-240 που πηγαινα εγνατια κανενα προβλημα ασταθειας δεν ειχα...και φουλ φορτωμενος και διπλος! Η συμπεριφορα ειναι η ιδια σε ολες παντως τις βαλιτσες :wink:

τα υπολοιπα τα ειπε ο dimitrisfz :/abwave::)

Άβαταρ μέλους
ilias
Moderator
Model: FZ1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ilias »

δεν τιθεται θεμα για το τι ειναι ποιο σταθερο,,,,,,, :wink: σιγουρα οι βαλιτσες ειναι οι λυση
Courage is not lack of fear ..but the ability to act while facing fear!

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
kazaboo
Model: -
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kazaboo »

Λοιπον πρωτα για την ζελατινα.Εγω πήρα μια airmax ζελατινα απο ενα παλικαρι που την πούλαγε εδώ στο φορουμ πολυ καλή καμία σχέση με την μαμά αλλα την έσπασα κατα λάθος και πήγα και πήρα την καινούργια airmax σε φιμέ χρώμα μαυρο καλήτερη και απο τις δυο (μαμα-παλικαριου) βλεπεις καινουργια πιο καλο μοντελο στα 140 ευρο και μέχρι και τα 160 είμαι όρθιος με πάρα πολυ καλή κάλυψει και εγω και η συνεπιβάτιδα μου..Για βαλίτσες εβαλα GIVI καλό είναι να πάρεις τις βαλίτσες μαζί με τις σχάρες απο τον ίδιο άνθρωπο για να μπορέσεις να πιάσεις καλή τιμη και να το παζαρέψεις και λίγο μάλιστα βαλίτσες με δύο κουμπια ένα για να ανόιγη η βαλίτσα και ένα 'αλλο για να βγάινουν απο την μοτοσυκλέταεμένα μου κόστισαν 500 ευρω.Εχω ποστάρει την μηχανη και μπορεις να την δεις εδώ. http://cid-98bd602f99f40a4f.spaces.live.com/?lc=1032
Τώρα οταν πας ταξίδη θα πας και με 150 και 180 και 200 ΑΛΛΑ δεν θα πας συνέχεια.Το FAZER εχει άριστη συμπεριφορά σε αυτές τις συνθήκες πολύ φορτομένο και με συνεπιβάτη αλλά σιγουρα δεν μπαινεις φετα και την ξύστρα να ζωγραφίζει, σεμνα και ταπεινά μπαινεις.Σταθερα 160 ,στις μεγάλες ανοιχτες παρατεταμενες κανένα πρόβλημα ακόμα και με 180 αλλα ταξίδη πας απόλαυσετο. +:Boo hoo!=+::-({|=
Και ένα παπι σε πάει στη άκρη του κόσμου..... Απλα Ξε-Κίνα..

Άβαταρ μέλους
ilias
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ilias »

εγω βαλιτσες κ βασεις givi me λιγη τυχη τις τσιμπησα 250,,,κ οι βαλιτσες ηταν σχεδον καινουργιες με συνδιασμο,, ας ειναι ο nionios καλα που τις βρηκε,,,,, :P
Courage is not lack of fear ..but the ability to act while facing fear!

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Themis_81
Model year: 2006
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Themis_81 »

Εγω εβαλα τις μαμα βαλιτσες για πολλους λογους αλλα κυριοτερα γιατι υποτιθεται οτι οντως ( οι βασεις και οχι τοσο οι βαλιτσες γιατι ειναι οι ιδιες με του FJR ) ειναι μελετημενες για αυτη τη μηχανη . Εκτος απο αυτο για εμενα ηταν κ μονοδρομος απο θεμα ομορφιας γιατι τις προτιμω απο τις υπολοιπες ( κολληματα του φωτογραφου +:Whistle=+::- )
Απο θεμα ευσταθειας και τα λοιπα ενα εχω να πω ... 13 κιλα συνολικο βαρος μια και 12μιση η αλλη δεν με ταλαιπωρησαν καθολου και δεν εδειξαν να εχουν κανενα προβλημα με ταχυτητες μεχρι και 210 που το πηγα οταν κατεβηκα στην Κρητη . Γενικα καλη συμπεριφορα , αλλα υπολογισε κιολας οτι ειχα και το tank bag της bagster στο ντεποζιτο οποτε ειχα βαρος μπροστα . Σε αποτομα ανοιγματα στις εξοδους της στροφης ειχε την ταση να μου ελαφρυνει το μπροστινο αλλα οχι τιποτα το τρελλο και φανταζομαι οτι θα ισχυει με οτι κ να βαλεις πισω .
Απο χωρητικοτητα ειναι 33 λιτρα η καθε μια ( χωραει ανετα το X-Spirit και μενει κ λιγος χωρος )

Το ασχημο ειναι η τιμη τους ... παει περιπου 200 η βαση και 560 αν δεν κανω λαθος η καθε βαλιτσα . :{)):
Οποτε βρες τες στο ebay οπως κ εγω και παρτες :/abwave::)
Life is not measured by the breaths we take,
but by the moments that take our breath away

Άβαταρ μέλους
xbaker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xbaker »

dimitrisfz έγραψε:Αρχικα δηλωσε εδω το μηχανακι σου γιατι οι κοκκινοι εχουν παρει αερα!!!

http://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopi ... =26&t=9023

Για ζελατινα δες αυτα τα δυο

Και σιγουρα θα δεις μεγαλη διαφορα!!!

http://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopic.php?f=5&t=8400

http://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopic.php?f=5&t=9013

Για σαμμαρια / βαλιτσες δεν εχω ιδεα.....αλλα ολο και καποιος θα σου πει!!!

http://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopi ... =26&t=8829

:/abwave::) :/abwave::)
το δηλωσα !! καλα λες τα κοκκινακια εχουν παρει διαφορα :O
ευχαριστω για τα link , βοηθουν πολυ :)

Άβαταρ μέλους
xbaker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xbaker »

jskf16 έγραψε:
xbaker έγραψε: .. η ερωτηση μου ειναι αν με τα σκληρα βαλιτσακια του εμποριου θα εχουμε καποιο προβλημα ευσταθειας στην γρηγορη οδηγηση (180+) , μηπως τα "μαμα" βαλιτσακια ειναι πιο μελετημενα για κατι τετοιο? επισης με αλλαγη ζελατινας εχει δει καποιος τρελη διαφορα ? δεν με νοιαζει η εμφανιση , οσο το αποτελεσμα ;)
Δεν εχεις και πολλες επιλογες του εμποριου ή Καppa ή Givi .....μετα μαμα :wink:
δες και την αγγελια αυτη του freza θα ηταν μια καλη αρχη να παρεις τα καγκελα και μετα τις πλαινες βαλιτσες
http://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopi ... =37&t=9191

Στο θεμα ταχυτητα αμφιβαλω αμα θα κινησαι με τοσα χλμ :shock: ..Εκδρομης πας..δε κανεις αγωνα , ασε που θα πεθανεις το TDM :mrgreen: , εκτος αν εισαι μονο εθνικη οδο! Παντως περυσι εγω με 200-240 που πηγαινα εγνατια κανενα προβλημα ασταθειας δεν ειχα...και φουλ φορτωμενος και διπλος! Η συμπεριφορα ειναι η ιδια σε ολες παντως τις βαλιτσες :wink:

τα υπολοιπα τα ειπε ο dimitrisfz :/abwave::)
τα 180+ ηταν για πορεια σε εθνικη οδο εννοητε :wink: .. Το TDMακι το κακομοιρο μια χαρα ακολουθουσε παντως !!!

Άβαταρ μέλους
xbaker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xbaker »

kazaboo έγραψε:Λοιπον πρωτα για την ζελατινα.Εγω πήρα μια airmax ζελατινα απο ενα παλικαρι που την πούλαγε εδώ στο φορουμ πολυ καλή καμία σχέση με την μαμά αλλα την έσπασα κατα λάθος και πήγα και πήρα την καινούργια airmax σε φιμέ χρώμα μαυρο καλήτερη και απο τις δυο (μαμα-παλικαριου) βλεπεις καινουργια πιο καλο μοντελο στα 140 ευρο και μέχρι και τα 160 είμαι όρθιος με πάρα πολυ καλή κάλυψει και εγω και η συνεπιβάτιδα μου..Για βαλίτσες εβαλα GIVI καλό είναι να πάρεις τις βαλίτσες μαζί με τις σχάρες απο τον ίδιο άνθρωπο για να μπορέσεις να πιάσεις καλή τιμη και να το παζαρέψεις και λίγο μάλιστα βαλίτσες με δύο κουμπια ένα για να ανόιγη η βαλίτσα και ένα 'αλλο για να βγάινουν απο την μοτοσυκλέταεμένα μου κόστισαν 500 ευρω.Εχω ποστάρει την μηχανη και μπορεις να την δεις εδώ. http://cid-98bd602f99f40a4f.spaces.live.com/?lc=1032
Τώρα οταν πας ταξίδη θα πας και με 150 και 180 και 200 ΑΛΛΑ δεν θα πας συνέχεια.Το FAZER εχει άριστη συμπεριφορά σε αυτές τις συνθήκες πολύ φορτομένο και με συνεπιβάτη αλλά σιγουρα δεν μπαινεις φετα και την ξύστρα να ζωγραφίζει, σεμνα και ταπεινά μπαινεις.Σταθερα 160 ,στις μεγάλες ανοιχτες παρατεταμενες κανένα πρόβλημα ακόμα και με 180 αλλα ταξίδη πας απόλαυσετο. +:Boo hoo!=+::-({|=
ειναι πολυ ωραιες οι GIVI τελικα , δεν τις ειχα δει στο μηχανακι μου! εχεις κανει πολυ καλη δουλια στη μηχανη σου </->/ss4 ... το πισω βαλιτσακι με φοβιζει λιγο ... φαινεται σαν να μεταφερει πολυ προς τα πισω το βαρος! εγω βασικα τα ταξιδια τα κανω με φιλαρακια , χωρις δευτερο ( προς το παρων ) και σκευτομαι να εβαζα , αν υπαρχει κατι που να πιανει στην θεση του συνεπιβατη! αυτο που δεν καταφερα να διακρινω απο τις φωτο σου ειναι αν οι βασεις για τις πλαινες βαλιτσες πανε αναγκαστικα μαζι με την βαση για την πισω βαλιτσα , γιατι φαινεται οι πλαινες να βιδωνουν πανω στην αλλη βαση ....

Άβαταρ μέλους
xbaker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xbaker »

Themis_81 έγραψε:Εγω εβαλα τις μαμα βαλιτσες για πολλους λογους αλλα κυριοτερα γιατι υποτιθεται οτι οντως ( οι βασεις και οχι τοσο οι βαλιτσες γιατι ειναι οι ιδιες με του FJR ) ειναι μελετημενες για αυτη τη μηχανη . Εκτος απο αυτο για εμενα ηταν κ μονοδρομος απο θεμα ομορφιας γιατι τις προτιμω απο τις υπολοιπες ( κολληματα του φωτογραφου +:Whistle=+::- )
Απο θεμα ευσταθειας και τα λοιπα ενα εχω να πω ... 13 κιλα συνολικο βαρος μια και 12μιση η αλλη δεν με ταλαιπωρησαν καθολου και δεν εδειξαν να εχουν κανενα προβλημα με ταχυτητες μεχρι και 210 που το πηγα οταν κατεβηκα στην Κρητη . Γενικα καλη συμπεριφορα , αλλα υπολογισε κιολας οτι ειχα και το tank bag της bagster στο ντεποζιτο οποτε ειχα βαρος μπροστα . Σε αποτομα ανοιγματα στις εξοδους της στροφης ειχε την ταση να μου ελαφρυνει το μπροστινο αλλα οχι τιποτα το τρελλο και φανταζομαι οτι θα ισχυει με οτι κ να βαλεις πισω .
Απο χωρητικοτητα ειναι 33 λιτρα η καθε μια ( χωραει ανετα το X-Spirit και μενει κ λιγος χωρος )

Το ασχημο ειναι η τιμη τους ... παει περιπου 200 η βαση και 560 αν δεν κανω λαθος η καθε βαλιτσα . :{)):
Οποτε βρες τες στο ebay οπως κ εγω και παρτες :/abwave::)
....εξωφρενικα ακριβωτερη η yamaha +:Brick wall=+:](*,)

Άβαταρ μέλους
xbaker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xbaker »

kazaboo έγραψε:Λοιπον πρωτα για την ζελατινα.Εγω πήρα μια airmax ζελατινα απο ενα παλικαρι που την πούλαγε εδώ στο φορουμ πολυ καλή καμία σχέση με την μαμά αλλα την έσπασα κατα λάθος και πήγα και πήρα την καινούργια airmax σε φιμέ χρώμα μαυρο καλήτερη και απο τις δυο (μαμα-παλικαριου) βλεπεις καινουργια πιο καλο μοντελο στα 140 ευρο και μέχρι και τα 160 είμαι όρθιος με πάρα πολυ καλή κάλυψει και εγω και η συνεπιβάτιδα μου..Για βαλίτσες εβαλα GIVI καλό είναι να πάρεις τις βαλίτσες μαζί με τις σχάρες απο τον ίδιο άνθρωπο για να μπορέσεις να πιάσεις καλή τιμη και να το παζαρέψεις και λίγο μάλιστα βαλίτσες με δύο κουμπια ένα για να ανόιγη η βαλίτσα και ένα 'αλλο για να βγάινουν απο την μοτοσυκλέταεμένα μου κόστισαν 500 ευρω.Εχω ποστάρει την μηχανη και μπορεις να την δεις εδώ. http://cid-98bd602f99f40a4f.spaces.live.com/?lc=1032
... μια διευκρινηση .... 500 ευρω τα διο πλαινα βαλιτσακια με τις βασεις τους ? ή και το πισω μαζί ? επισης αν ειναι ευκολο μπορεις να μου δωσεις διευθυνση του καταστηματος που εβαλες τα βαλιτσακια σου?

Άβαταρ μέλους
Frezas
Model: MT09
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Frezas »

xbaker έγραψε:......αυτο που δεν καταφερα να διακρινω απο τις φωτο σου ειναι αν οι βασεις για τις πλαινες βαλιτσες πανε αναγκαστικα μαζι με την βαση για την πισω βαλιτσα , γιατι φαινεται οι πλαινες να βιδωνουν πανω στην αλλη βαση ....
Οι πλαινες και η κεντρικη βαση για βαλιτσες ειναι ξεχωριστα κομματια. Απλα και τα δυο εχουν ενα κοινο σημειο που πιανουν αν συνδυαστούν. Διαφορετικα μπορεις να βαλεις μονο τη κεντρικη ή μονο τις πλαινες.

Επειδη το εχω ψαξει αρκετα με το θεμα πλαινες, η μαμα Yamaha ειναι σιγουρα πολυ ομορφες αλλα πανακριβες, ενω πλαινες βασεις και βαλιτσες της kappa μπορεις να βρεις και με 320ευρω ολα κομπλε απο 400+ που εχουν αρχικη τιμη στα καταστηματα.
show must go on....

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
xbaker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xbaker »

Frezas έγραψε:
xbaker έγραψε:......αυτο που δεν καταφερα να διακρινω απο τις φωτο σου ειναι αν οι βασεις για τις πλαινες βαλιτσες πανε αναγκαστικα μαζι με την βαση για την πισω βαλιτσα , γιατι φαινεται οι πλαινες να βιδωνουν πανω στην αλλη βαση ....
Οι πλαινες και η κεντρικη βαση για βαλιτσες ειναι ξεχωριστα κομματια. Απλα και τα δυο εχουν ενα κοινο σημειο που πιανουν αν συνδυαστούν. Διαφορετικα μπορεις να βαλεις μονο τη κεντρικη ή μονο τις πλαινες.

Επειδη το εχω ψαξει αρκετα με το θεμα πλαινες, η μαμα Yamaha ειναι σιγουρα πολυ ομορφες αλλα πανακριβες, ενω πλαινες βασεις και βαλιτσες της kappa μπορεις να βρεις και με 320ευρω ολα κομπλε απο 400+ που εχουν αρχικη τιμη στα καταστηματα.
ευχαριστω :)
βασικα μου αρεσαν πολυ οι GIVI του kazaboo και μαλλον θα χτυπησω τις ιδιες .....

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός Μοτοσυκλέτας”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης