Adjustment spring fork

Αποριες που αφορούν τις αναρτήσεις.
Stewie

Re: Adjustment spring fork

Δημοσίευση από Stewie »

Theod έγραψε:Τόσο άρχοντας που μετά θα αρχίσεις να ψάχνεσαι για το πίσω...
Α ναι? Ε αμα είναι έτσι να μην το πειράξω καθόλου το μπροστινό :lol:

Άβαταρ μέλους
psaxioti
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από psaxioti »

:arrow: Stewie

Κατ' ακρίβεια τα ελατήρια θα είναι συμπιεσμένα όσο και πριν, το πιρούνι θα είναι λιγότερο συμπιεσμένο, δηλαδή η διαθέσιμη διαδρομή των ελατηρίων παραμένει η ίδια ενώ η διαθέσιμη διαδρομή του πιρουνιού μεγαλώνει.

Για γραμμικά και μονής σκληρότητας ελατήρια, θα έχεις πάντα την ίδια διαδρομή για το ίδιο φορτίο, όσο και να προφορτίσεις. Το λάδι μπορεί να αλλάξει λίγο την διαδρομή.
Στο fz6 που έχει διπλής σκληρότητας ελατήρια, αν προφορτίσεις πολύ μπορεί να φτάσεις στο τέλος του μαλακού "ελατηρίου" πιο γρήγορα και μετά να συναντήσεις το "σκληρό". Βέβαια απ' ότι έχω καταλάβει αυτό θα συμβεί πολύ κοντά στο τέλος της διαδρομής του πιρουνιού και το σκληρό "ελατήριο" είναι πολύ σκληρό.
Σε προοδευτικά ελατήρια (τα hyperpro είναι τα μόνα που ξέρω) αλλάζοντας την προφόρτιση "σκληραίνουν" τα ελατήρια.
Εικόνα

petani

Δημοσίευση από petani »

Τελικα τους εχει δοκιμασει κανενας τους ρυθμιστες ...... ??? ...... γιατι το "αν" .... "θα" ..... "ισως"
.... "μπορει" ..... δεν νομιζω να ειναι απαντηση.

Stewie

Δημοσίευση από Stewie »

psaxioti έγραψε:Κατ' ακρίβεια τα ελατήρια θα είναι συμπιεσμένα όσο και πριν, το πιρούνι θα είναι λιγότερο συμπιεσμένο, δηλαδή η διαθέσιμη διαδρομή των ελατηρίων παραμένει η ίδια ενώ η διαθέσιμη διαδρομή του πιρουνιού μεγαλώνει...
Αυτό φίλε δεν το καταλαβαίνω! Δεδομένου ότι το μόνο στοιχείο μέσα στο πιρούνι που έχει μεταβαλλόμενο μήκος είναι το ελατήριο, πώς γίνεται το πιρούνι να είναι λιγότερο συμπιεσμένο ενώ ταυτόχρονα τα ελατήρια να είναι τόσο συμπιεσμένα όσο ήταν πριν την προφόρτηση? Σόρυ αλλά με έχασες +:Think=+::-k

dimokritos
Model: -
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dimokritos »

και εγώ σκέφτομαι να βάλω ελατήρια-λάδια. σίγουρα μόνο η hyperpro βγάζει προοδευτικά? η yamaha μου είπε ότι βγάζει και η ohlins. μπαρούφες μου έλεγε?

Theod
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Theod »

dimokritos έγραψε:και εγώ σκέφτομαι να βάλω ελατήρια-λάδια. σίγουρα μόνο η hyperpro βγάζει προοδευτικά? η yamaha μου είπε ότι βγάζει και η ohlins. μπαρούφες μου έλεγε?

Αρκετές εταιρίες φτιάχνουν αφτερμάρκετ ελατήρια για συγκεκριμένα μοντέλα...Φαντάζομαι ότι όλα είναι καλύτερα από τα μαμά και όλα προσφέρουν βελτίωση...Δεν έχει καμμιά ιδιαίτερη σημασία αν είναι προοδευτικά, semi-progressive, ή όχι. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το προσωπικό στύλ οδήγησης του καθενός και τις προτιμήσεις του. Η διαφορά τους με τα μαμίσια είναι ότι η σκληρότητά τους είναι μελετημένη με πρώτο κριτήριο την καλή οδική συμπεριφορά και κυρίως... είναι φτιαγμένα από πολύ καλύτερα υλικά με αποτέλεσμα να μην αλλάζουν την συμπεριφορά τους μόλις ζεσταθούν και δεν "πέφτουν" ώστε να χρειάζονται σφίξίματα στην διάρκεια του χρόνου. Δεν μένει παρά να επιλέξεις ...

Ρίξε και εδώ μια ματιά...Στα 99 ευρώ τα ελατήρια (προοδευτικά όπως τα θέλεις) + κάτι ψιλά για το λάδι....
wilbers.de

Άβαταρ μέλους
jskf16
Model year: 2012
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

Yeap :mrgreen: και μαλιστα εχει και 20% εκπτωση στα αμορτισερ της...

Άβαταρ μέλους
psaxioti
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από psaxioti »

:arrow: Stewie

Sorry, για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά έλειπα.

Όταν έχεις προφόρτιση ελατηρίου τότε εκτός από το ελατήριο, μεταβαλλόμενο μήκος έχει και η τάπα του πιρουνιού.
Βασικά η δύναμη που ασκείται στο ελατήριο είναι η ίδια (κάποιο ποσοστό του βάρους της μηχανής ή/και του αναβάτη), οπότε και το σημείο ισορροπίας του θα πρέπει να είναι το ίδιο (ίδια συμπίεση του ελατηρίου). Απλώς ένα μέρος της συμπίεσης θα το έχει κάνει η τάπα με την ρύθμισή της, οπότε το πιρούνι θα κάθεται πιο ψηλά.
Ελπίζω να είναι καλλίτερα κατανοητό έτσι.
dimokritos έγραψε:και εγώ σκέφτομαι να βάλω ελατήρια-λάδια. σίγουρα μόνο η hyperpro βγάζει προοδευτικά? η yamaha μου είπε ότι βγάζει και η ohlins. μπαρούφες μου έλεγε?
Όσον αφορά τα προοδευτικά ή μη ελατήρια. Κάποιες εταιρίες παράγουν ελατήρια διπλής σκληρότητας (όπως και τα μαμά) τα οποία και ονομάζουν προοδευτικά. Τα μόνα πραγματικά προοδευτικά που ξέρω (δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα), με συνεχόμενα μεταβλητή σκληρότητα, είναι τα hyperpro.
Η ohlins για κάποια μοντέλα πρέπει να βγάζει και διπλής σκληρότητας, αλλά έχω την εντύπωση ότι κατά κύριο λόγο βγάζει γραμμικά.

Σίγουρα ότι και να πάρεις σε aftermarket θα είναι καλλίτερο από τα αρχικά.
Αν θες εδώ αναφέρει κάποια πράγματα για τις διαφορές μεταξύ γραμμικών και διπλής σκληρότητας ελατήρια (τα ονομάζει προοδευτικά). Είναι βέβαια από εταιρία που παράγει γραμμικά οπότε είναι μάλλον λίγο biased.
Εικόνα

Stewie

Δημοσίευση από Stewie »

psaxioti ευχαριστώ για την βοήθεια! Έγινες πλήρως κατανοητός :/abwave::)

Άβαταρ μέλους
Saridakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Saridakis »

τελικα τους ρυθμιστες τους εβαλε κανεις?λενε?

alkinoos
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alkinoos »

δε ξερω τι εχει στο μυαλο του ο Σαριδακης αλλα εγω εχω ενα σετ προφορτιστηριων ταπών σπιτι. Ο νικος ξερει απο που ειναι. Αν θελει κανεις να τους δοκιμασει, γινεται τωρα που τους εχω κ καθονται. Επισης 150 ευρω για αυτα τα παπαρακια θεωρω οτι ειναι παρα πολλα.

Άβαταρ μέλους
Saridakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Saridakis »

καλα αστο αλκινοε,θα τους παρω εγω....αλλα μου ειχες πει οτι τους πουλησες ΠΑΠΑΛΑ!!!

alkinoos
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alkinoos »

αυτα δεν σου εκαναν. θα τα πουμε απο κοντα εμεις. αλλο εχω στο μυαλο μου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναρτήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης