Αυστρια - Ιταλια 2012

Μέρη που επισκεφτήκατε και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας...
Άβαταρ μέλους
SOTOS80
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: Παρ 23 Νοέμ 2012, 12:32
Model: FZ6 S2
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Επικοινωνία:

Re: Αυστρια - Ιταλια 2012

Δημοσίευση από SOTOS80 »

Ημέρες 10η + 11η (Η επιστροφή)

Με λίγα λόγια… οι δύο τελευταίες και πιο βαρετές ημέρες του ταξιδιού…

Τις είχα γράψει όσο ταξίδευα με το καράβι, οπότε θα της μεταφέρω ακριβώς όπως τα σκεφτόμουν τότε.

«Χαλαρή ημέρα σήμερα!

Ξύπνησα σε τεράστιο κρεβάτι (πολύ χλιδή έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες και θα με κακομάθω), μου έδωσα χρόνο να απλωθώ και να ανοίξουν τα μάτια με την ησυχία τους χαζεύοντας Ιταλική τηλεόραση, όχι ότι καταλάβαινα και πολλά γιατί παρόλο που είχα κάνει Ιταλικά για έναν χρόνο στην εφηβεία δεν είχα το μυαλό να διαβάσω… που να ήξερα τότε ότι ύστερα από 12 χρόνια (ε βάλτε και κάτι παραπάνω…) θα βρισκόμουν μόνος να περιπλανιέμαι στην χώρα τους!

Αναζωογονητικό μπάνιο και κατευθείαν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για πλούσιο πρωινό. Ο φίλος μου ο Ιταλός (ιδιοκτήτης ) μου είχε ετοιμάσει τα πάντα και έκατσε και αυτός μαζί μου να μου κάνει παρέα. Τα είπαμε λίγο και γύρισα πίσω στο δωμάτιο. Δεν είχα κάποιο λόγο να βιάζομαι οπότε αποφάσισα να τακτοποιήσω τα πράγματα στις βαλίτσες και να μου δώσω χρόνο για χαλάρωμα και περισυλλογή (ναι ξανά… ομολογώ ότι είχα μία στεναχώρια γιατί ένιωθα ότι τελείωνε). Το καράβι έφευγε στις 18:00 από την Βενετία και προγραμμάτισα το GPS να με περάσει από Ιταλικά χωριουδάκια.

Χαιρέτησα όλη την οικογένεια, μου έδωσαν ένα Ιταλικό κρασί για δώρο και άρχισα να χάνομαι ξανά στην φύση αφήνοντας πίσω μου τον πολιτισμό… όχι για πολύ όμως. Δεν έκανα στάσεις για φωτογραφίες γιατί η ψυχολογία μου λόγω του γυρισμού ήταν πεσμένη… απλά αποθήκευα εικόνες μέσα μου!

Έφτασα στην Βενετία και η θερμοκρασία είχε αρχίσει να ξεπερνάει τους 30 βαθμούς όπου έπρεπε να αρχίσω να προσαρμόζω το σώμα μου για το Ελληνικό κλίμα. Check in και αναμονή να δοθεί το σήμα να μπούμε στο καράβι.

Εικόνα

Το έβλεπα αραγμένο στο λιμάνι και αναρωτιόμουν πώς είναι δυνατόν να έχει βάλει η ANEK το χειρότερο πλοίο του στόλου της να κάνει το δρομολόγιο Πάτρα – Βενετία.

Δεν ήμασταν πολλές μηχανές, 5-6 συνολικά και ένας από αυτούς ήταν και ο Thomas, Αυστριακός 45χρονών που είχε μεγαλώσει στην Ελλάδα, τα παράτησε πριν από 1μιση χρόνο και πήγε στην Αυστρία αλλά δεν άντεξε και είχε πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πανέμορφη Κρήτη μας για το υπόλοιπο της ζωής του. Εμείς σκεφτόμαστε αν θα τα παρατήσουμε όλα και να αναζητήσουμε την τύχη μας σε κάποια χώρα στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον και αυτός γυρίζει στην Ελλάδα σε περίοδο οικονομικής κρίσης που πάει από το κακό στο χειρότερο μέρα με την μέρα. Ίσως και να ξέρει κάτι περισσότερο καθώς έχει ζήσει και τα δύο σενάρια…

Οι ώρες στο καράβι περνάνε βαρετά και ήρεμα όπως πάντα και ευτυχώς που έχω τον Thomas και ανταλλάσουμε απόψεις για τον διαφορετικό τρόπο ζωής στις δύο χώρες. Τα συναισθήματα μου είναι περίεργα… βγαίνω στο κατάστρωμα, χαζεύω το ηλιοβασίλεμα και περνάνε από μπροστά μου όλα αυτά που έζησα, όλες οι εικόνες που αντίκρισα… δεν λέω έχει και η Ελλάδα ομορφιές απλά τις έχει συνηθίσει το μάτι μας και όταν βλέπουμε κάτι διαφορετικό μας εντυπωσιάζει.

Εικόνα

Βλέπω τον ήλιο να χάνεται μέσα στην θάλασσα και σκέφτομαι πως όσες φορές και να το δω ποτέ μα ποτέ δεν θα βαρεθώ. Έχω περάσει ατέλειωτες ώρες να χαζεύω ηλιοβασιλέματα… Από μικρό παιδί έβρισκα το καλύτερο μέρος στην περιοχή που ήμουν (πότε βράχια σε λιμάνι, πότε το ψηλότερο σημείο σε κάποιο βουνό – λόφο) έβαζα μουσική και άδειαζα το μυαλό μου από οτιδήποτε με απασχολούσε. Έβρισκα λύσεις στα προβλήματα μου, έκανα όνειρα για το μέλλον, αναπολούσα στιγμές από το παρελθόν και κάθε φορά ήταν διαφορετική από την προηγούμενη όπως και το ηλιοβασίλεμα… ποτέ δεν είναι ίδιο.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Ο συνδυασμός καράβι – θάλασσα – ηλιοβασίλεμα πάντα με έκανε να ξεχνάω τα πρέπει και να ονειρεύομαι καινούριους προορισμούς, νέες χώρες, όμορφους δρόμους, γνωριμίες με αυθεντικούς ανθρώπους που ο καθένας έχει να με διδάξει κάτι χρήσιμο και να μου μεταφέρει τις έως τώρα εμπειρίες του από την προσωπική του ζωή. Αυτό είναι που επιδιώκω και ας φαίνεται ίσως σε κάποιους που ταξιδεύουν μαζί μου χαζό να πιάνω κουβέντα με γερόντια σε χωριά, με ναυτικούς που είναι αραγμένοι στην πλώρη του καϊκιού πίνοντας μπύρες μόνοι τους, όλοι αυτοί έχουν να μου διηγηθούν πράγματα που ίσως να μην ζήσω ποτέ μου. Τουλάχιστον ας τους αφήσω να μου μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και να βλέπω την χαρά στα μάτια τους όταν διηγούνται ιστορίες για παλιές τους αγαπημένες, για δύσκολες καταστάσεις της ζωής τους που στάθηκαν δυνατοί, για στιγμές που παραλίγο να χάσουν την ζωή τους, για χαρές, για λύπες, για έντονα και αληθινά συναισθήματα γιατί ΜΟΝΟ έτσι νιώθουμε ζωντανοί και όχι κλεισμένοι σε 4 τοίχους κυνηγώντας απεγνωσμένα περισσότερα χρήματα χωρίς να έχουμε χρόνο ύστερα να τα καταναλώσουμε… και με τα βασικά πάλι ευτυχισμένοι θα είμαστε ρε… αρκεί να έχουμε εμπειρίες και ανθρώπους που μας αγαπάνε και τους αγαπάμε…

Στέκομαι μόνος μου ακριβώς στο ίδιο σημείο απ όπου ξεκίνησα αλλά μέσα μου έχουν αλλάξει τόσα πολλά… ανακάλυψα καινούρια όρια του εαυτού μου, με γνώρισα καλύτερα, είδα νέα μέρη, σύγκρινα αυτά που με έχουν μάθει ως δεδομένα για την ζωή με αυτά που ένας άλλος λαός ξέρει και αποφάσισα να προσπαθήσω να αλλάξω στοιχεία του χαρακτήρα μου που ίσως να μην είναι σωστά ή έχουν ενοχλήσει αρκετές φορές φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα. Είναι δύσκολο αλλά ίσως να καταφέρω κάτι…

Σε κάθε παρόμοια στιγμή αποφασίζω ότι με την επιστροφή μου στην βάση θα αλλάξω και οτιδήποτε άλλο δεν μου αρέσει αλλά συνήθως αλλάζω τα εύκολα και τα δύσκολα συνεχίζουν να με ταλαιπωρούν για χρόνια.

Έτσι και τώρα… έχω αποφασίσει να κάνω αλλαγές… για να δούμε… θα τα καταφέρω?

Επόμενος προορισμός έχει από τώρα καρφωθεί στο μυαλό μου και ελπίζω να μην χρειαστεί να περιμένω χρόνια για το επόμενο ταξίδι. Έχει και αυτό την ομορφιά του βέβαια γιατί έχεις κάτι να ονειρεύεσαι και να οργανώνεις μέχρι την στιγμή που θα έρθει η μέρα και θα βρεθείς ξημερώματα να φορτώνεις ξανά την μηχανή… γεμάτος άγχος και αγωνία για το άγνωστο… »

Καλή αντάμωση εκεί έξω…!!!

Εικόνα

Το ταξιδιωτικό καθώς και πολλά άλλα μπορείτε να τα δείτε και εδώ: http://www.shipofools.gr

Άβαταρ μέλους
manos_mas
Δημοσιεύσεις: 679
Εγγραφή: Δευ 02 Φεβ 2009, 21:24
Model: FZ6
Model year: 2007
Τοποθεσία: Βύρωνας
Επικοινωνία:

Re: Αυστρια - Ιταλια 2012

Δημοσίευση από manos_mas »

με εκανες και ζηλεψα .... τρομερα τοπια , ομορφες πολεις και οι Αλπικες διαδρομες μαγικες ... ποσο σιχαινομαι τους αλητες που μας εχουνν "φυλακισει" μεσα στην εξαθλιωση και δεν μπορουμαι να απολαυσουμε τοσο απλα αλλα ομορφα πραγματα ... Η θεληση για το ταξιδι της Μεγαλης Εβδομαδας δυναμωνει...
ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ... ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ... ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΓΥΡΙΖΕΙ.....

Άβαταρ μέλους
SOTOS80
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: Παρ 23 Νοέμ 2012, 12:32
Model: FZ6 S2
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Επικοινωνία:

Re: Αυστρια - Ιταλια 2012

Δημοσίευση από SOTOS80 »

Μάνο με το καλό να κάνεις κ εσύ το δικό σου :D Φέτος πήγα στα Βαλκάνια και μου έκανε τρομερή εντύπωση που όλες οι πόλεις - χώρες που επισκεφτήκαμε ήταν ΟΛΕΣ πεντακάθαρες ακόμα και περιοχές που ζούσαν τσιγγάνοι, αυτό με έκανε να σιχαθώ ακόμα περισσότερο την Αθήνα και το κέντρο της αλλά κι εμάς τους ίδιους και βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιατί δεν υπολογίζουμε τίποτα. Όσο κι αν αγαπάμε τον τόμο μας, δεν του συμπεριφερόμαστε όπως θα έπρεπε.

Στην Βουλγαρία για παράδειγμα ούτε μία στιγμή δεν πέρασε απο το μυαλό μου να πετάξω στον δρόμο το τσιγάρο μου γιατί τα πεζοδρόμια τους ήταν πεντακάθαρα και χωρίς σκέψη έψαχνα να βρώ ειδικό κάδο για αποτσίγαρα. Εδώ αν κατέβεις στο κέντρο της Αθήνας παίζει να δεις να κατουράνε και τοίχους δημόσιων κτιρίων (μην γελάς το έχω δει... πίσω απο την Παλαιά Βουλή).

Άβαταρ μέλους
lyon
Fazer Hellas Club Member
Fazer Hellas Club Member
Δημοσιεύσεις: 2568
Εγγραφή: Πέμ 16 Νοέμ 2006, 21:09
Model: -
Τοποθεσία: Πετρουπολη
Επικοινωνία:

Re: Αυστρια - Ιταλια 2012

Δημοσίευση από lyon »

Πολλα πολλα μπραβο φιλε μου και πολλα ευχαριστω που εκατσες και εγραψες και μοιράστηκες
ολο αυτό το ταξιδιωτικο μαζι μας!
Τετοια θεματα μας ταξιδευουν ολους!
Θα χαρουμε να σε κερασουμε μια Τεταρτη ένα καφεδακι στη λεσχη μας
και να τα πουμε και από κοντα.
Υ.Γ: πολύ ωραια μοτοσυκλετα :D
Οτιδηποτε απροσωπο διαβαζεις σε ενα φορουμ μπορει να προερχεται απο καποιον πιο
εξυπνο και πιο καταρτισμενο απο σενα, μπορει ομως και απο καποιον ασχετο. Η ευθυνη ειναι δικη σου!!!

Άβαταρ μέλους
lefteris489
Δημοσιεύσεις: 511
Εγγραφή: Παρ 02 Δεκ 2011, 18:50
Model: Tiger
Model year: 2012
Επικοινωνία:

Re: Αυστρια - Ιταλια 2012

Δημοσίευση από lefteris489 »

μπράβο, πολύ ωραίο ταξιδιωτικό...ωραία αφήγηση και υπέροχες εικόνες... +:Applause=+:=D> +:Applause=+:=D>
Καποια στιγή πρέπει να παω και εγώ... +:Brick wall=+:](*,)
Κοίτα εκεί που θες να πας.....αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς....

Άβαταρ μέλους
SOTOS80
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: Παρ 23 Νοέμ 2012, 12:32
Model: FZ6 S2
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Επικοινωνία:

Re: Αυστρια - Ιταλια 2012

Δημοσίευση από SOTOS80 »

lyon έγραψε:Πολλα πολλα μπραβο φιλε μου και πολλα ευχαριστω που εκατσες και εγραψες και μοιράστηκες
ολο αυτό το ταξιδιωτικο μαζι μας!
Τετοια θεματα μας ταξιδευουν ολους!
Θα χαρουμε να σε κερασουμε μια Τεταρτη ένα καφεδακι στη λεσχη μας
και να τα πουμε και από κοντα.
Υ.Γ: πολύ ωραια μοτοσυκλετα :D
Να μαστε καλά παιδιά να ταξιδεύουμε να ανοίγουνε τα μυαλά μας :D Δυστυχώς το VFR δεν υπάρχει πια, την θέση του έχει πάρει το Fazer :D Ελπίζω να τα πούμε απο κοντά κάποια Τετάρτη.

Όταν ετοιμαστεί το ταξιδιωτικό απο τα Βαλκάνια που έκανα φέτος θα το ανεβάσω και αυτό.

Άβαταρ μέλους
ilias
Moderator
Δημοσιεύσεις: 4457
Εγγραφή: Παρ 29 Αύγ 2008, 22:46
Model: FZ1
Τοποθεσία: zimbabwe
Επικοινωνία:

Re: Αυστρια - Ιταλια 2012

Δημοσίευση από ilias »

μπραβο ,,,,,,,,,,,μας ταξιδεψες ! +:Applause=+:=D>
Courage is not lack of fear ..but the ability to act while facing fear!



Εικόνα

johncar
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Πέμ 28 Φεβ 2013, 23:30
Επικοινωνία:

Re: Αυστρια - Ιταλια 2012

Δημοσίευση από johncar »

+:Applause=+:=D> +:Applause=+:=D> ευγε στο φιλο.

Άβαταρ μέλους
InversionOfControl
Fazer Hellas Club Member
Fazer Hellas Club Member
Δημοσιεύσεις: 2785
Εγγραφή: Δευ 05 Σεπ 2005, 03:00
Model: FZ1
Model year: 2009
Τοποθεσία: 127.0.0.1
Επικοινωνία:

Re: Αυστρια - Ιταλια 2012

Δημοσίευση από InversionOfControl »

SOTOS80 έγραψε: Δυστυχώς το VFR δεν υπάρχει πια, την θέση του έχει πάρει το Fazer :D
αυτο θα θελα να το συζητησω απο κοντα, αν συμπεσουμε στη λεσχη.
κατα τα αλλα μπραβο για το ταξιωτικο σου :)
In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends

Άβαταρ μέλους
dimitrisfz
Administrator
Δημοσιεύσεις: 3390
Εγγραφή: Σάβ 12 Απρ 2008, 20:12
Model: MT09
Model year: 2015
Τοποθεσία: Milktsi
Επικοινωνία:

Re: Αυστρια - Ιταλια 2012

Δημοσίευση από dimitrisfz »

ωραιος ο φιλος.... παντα τετοια!!!! +:Applause=+:=D>

εισαι πληρωμα στο καραβακι που οργωνει τα νησια μας και δινει παραστασεις? :/abwave::)
Οι σοφοί μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
Οι ανόητοι μιλούν επειδή πρέπει κάτι να πουν.
Πλάτων, 427-347 π.Χ

Άβαταρ μέλους
SOTOS80
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: Παρ 23 Νοέμ 2012, 12:32
Model: FZ6 S2
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Επικοινωνία:

Re: Αυστρια - Ιταλια 2012

Δημοσίευση από SOTOS80 »

:D :D όχι δυστυχώς δεν είμαι. Απλά τους έχω δει μερικές φορές και είχαμε μιλήσει και λίγο με τον captain του και απο εκεί πήρα το όνομα.

Άβαταρ μέλους
Jo.Da.
Moderator
Δημοσιεύσεις: 4228
Εγγραφή: Δευ 10 Ιούλ 2006, 16:07
Model: FZ6
Model year: 2005
Τοποθεσία: Σ' ένα υπόγειο της Βάθης κλαριΝτζίδικο...
Επικοινωνία:

Re: Αυστρια - Ιταλια 2012

Δημοσίευση από Jo.Da. »

Σ' ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας το μοναχικό βολταράκι σου...Εύχομαι πάντα όμορφα χιλιόμετρα με όποιο μηχανάκι κι αν σε ταξιδεύει...Σε κάποιο άλλο φόρουμ είδα ένα ταξιδιωτικό σου του 2013, μακάρι να το μεταφέρεις κι εδώ...

Εις υγείαν και στα επόμενα... :grappa: :grappa: :grappa:

:/abwave::)
Γιάννης ο tirbouchon-άκιας (Iσορροπημένα ανισόρροπος)
Θ.
Peace of mind (in need)!!!

Άβαταρ μέλους
SOTOS80
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: Παρ 23 Νοέμ 2012, 12:32
Model: FZ6 S2
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Επικοινωνία:

Re: Αυστρια - Ιταλια 2012

Δημοσίευση από SOTOS80 »

Το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε ταξίδι με το Fazer στα Βαλκάνια. θα το μεταφέρω και αυτό εδώ αλλά το καθυστερώ λιγάκι γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το γράψιμο, εκτός αν το βάζω σιγά σιγά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διαδρομές Φίλων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες