Βενζιναδικο και απαγορευση αυτο εξυπηρετησης

Αρχείο παλαιοτέρων συζητήσεων
Άβαταρ μέλους
kakarelos
Model: FZ1
Επικοινωνία:

Re: Βενζιναδικο και απαγορευση αυτο εξυπηρετησης

Δημοσίευση από kakarelos »

μονο εκο σε εταιρικα πρατηρια...πια shell που η vpower εβγαζε 160 χλμ μεχρι ρεζερβα(εκει στη μεσογειων που λεει ο κωστης)και την χρυσοπληρωνες.μονος μονο σε λιγα με αφηνουν και αυτο οταν εχουν δουλεια.και με αλλες εταιριες.λογικα καποιο προστιμο παιζει και φοβουνται.
τζαμπα βενζινη πουθενα?????

Άβαταρ μέλους
jskf16
Model: -
Model year: 2012
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

Themis_81 έγραψε: ... γιατι οταν τον ρωτησα γιατι απαγορευεται πηρα σαν απαντηση ενα ξερο "γιατι ετσι ! "
Δεν ειναι δουλεια του υπαλληλου να ξερει οτι για να εκδοθει αδεια πρατηριου , μεσα στους κανονες ασφαλειας ειναι και η σωστη διαχειριση των καυσιμων.Και ενα απο τα πολλα εχει να κανει και με το προσωπικο! Μη βλεπετε που εδω ειμαστε ζωα και δε λειτουργει τιποτα , το ιδιος λαθος ειναι να μπαινει πελατης και σε ενα συνεργειο*, οι κανονισμοι ασφαλειας υπαρχουν παντου.Απλα στο Ελλαδισταν ουτε ο εργοδοτης αλλα πολυ περισσοτερο και οι <<παρεξηγησιαρηδες>> ελληναραδες που να τους εφαρμοσουν /καταλαβουν. Οταν γινει στραβη τοτε ολοι γινομαστε επιστημονες και ειδημονες δυστυχως.Για αυτο και η shell μετα απο περιστατικο που προεκυψε δε σκληρυνε τη σταση της , αλλα εφαρμοσε το αυτονοητο.

Θεμη οταν θα βαλεις μονο σου βενζινη και οχι μονο εσυ , αλλα και οι περισσοτεροι (και εγω μεσα) αμφιβαλω αν σκεφτηκε ποτε κανεις να αποφορτιστει πρωτα , πριν πιασει την αντλια.Και μη μου πειτε για το προσωπικο <<υποτιθεται>> οτι ο ρουχισμος τους και η εκπαιδευση τους ειναι η αναμενομενη , επισης αν δειτε ποτε κανεναν να κανει ανεφοδιασμο με αθλητικο παπουτσι να τον χεσε :mrgreen: , δε βοηθαει στην αποφορτιση του στατικου ηλεκτρισμου η σολα του.

Υπαρχει manual Θεμη για την ασφαλη λειτουργια τους , μη τα ισοπεδωνουμε ολα.

*ασχετο , αλλα θα εχετε δει σε καποια (ισως) που εχουν στο εδαφος κιτρινες ή κοκκινες διαγραμμισεις μεσα στο συνεργειο , δε γινονται τυχαια αυτες!! Ειναι για να μη πλησιαζεται μεσα απο αυτες.

Άβαταρ μέλους
InversionOfControl
Fazer Hellas Club Member
Fazer Hellas Club Member
Model year: 2009
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από InversionOfControl »

jskf16 έγραψε:
Themis_81 έγραψε: ... γιατι οταν τον ρωτησα γιατι απαγορευεται πηρα σαν απαντηση ενα ξερο "γιατι ετσι ! "
.Για αυτο και η shell μετα απο περιστατικο που προεκυψε δε σκληρυνε τη σταση της , αλλα εφαρμοσε το αυτονοητο.
Η shell ειναι coral gas*. Η coral gas ανηκει στην motor oil.
Η motor oil εξαγορασε το δικτυο της shell στην Ελλαδα το 2010 και αφησε το σηματακι για λογους μαρκετινγκ.
Αρα η ιστορια με τον αλλο που καηκε ειναι ασχετη.

Η shell (κανονικη) στο εξωτερικο σε αφηνει να βαζεις μονος.
Μιλαμε για παγκοσμια πρωτοτυπια σε κανονισμο ασφαλειας το να μη βαζεις μονος σου βενζινη :lol: :D

*Ιδια ιστορια ειναι και τα BP(hellenic fuels) που ανηκουν στα ΕΛΠE μαζι με την ΕΚΟ.
και οι 2 εταιρειες εχουν φυγει απο την Ελλαδα προ κρισης και απλα αυτοι που τις εχουν(οι 2 γνωστες οικογενειες) αφησαν τα σηματακια για να τις αναγνωριζουν οι ιθαγενεις.
In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends

Άβαταρ μέλους
Themis_81
Model year: 2006
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Themis_81 »

@Jsfk
Δεν πηγα να το παιξω ειδικος αλλα δεν δεχομαι σαν προβατο το απαγορευεται εν ετη 2014 χωρις καποια δικαιολογηση .
Μιας και ειναι ας πουμε πολιτικη της εταιριας, αν δεν κανω λαθος ειναι υποχρεωμενοι να εχουν αντιστοιχη σημανση προς τους πελατες .
Απο την στιγμη λοιπον που η απαντηση ηταν πληρως ασαφης και με την ελλειψη σημανσης ειπα να το ψαξω λιγο παραπανω για να δω τι ισχυει . Αν υπαρχουν καταναλωτες που δεχονται σαν απαντηση το " γιατι Ετσι ! " δεν με απασχολει . Εγω δεν ειμαι ετσι και περιμενω μια απαντηση με ουσια , δεν ζητησα να μου εκτυπωσουν και τον κανονισμο ασφαλειας του πρατηριου !!!
Το ξερω οτι δεν προκειται να βγαλω ακρη και δεν με νοιαζει κιολας … Απλα αν την επομενη φορα που θα πας με οποιοδηποτε οχημα και το υπερχειλισουν και εστω οτι γινει κατι ( απο αποχρωματισμο baster μεχρι και ξεθωριασμα σε καποια πλαστικα ) , πραγματικα πιστευεις οτι η Shell και η καθε Shell θα πει "χιλια συγνωμη , αναλαμβανω οποια ζημια εγινε απο το προσωπικο μου ? "
Μην τρελλαθουμε … δεν ειναι θεμα ελληναρα και ουτε εγινα ειδικος , γιαυτο εξαλλου εθεσα την ερωτηση για να δω τι ισχυει και αν ισχυει …
Εμενα με νοιαζει να μην χυνεται βενζινη πανω στα πλαστικα μερη της μηχανης μου-του scooter κλπ ειτε βαμμενα ειτε μη , και επειδη αρκετες φορες ο "εξειδικευμενος υπαλληλος με την καταλληλη αντιστατικη ενδυμασια και το μη αγωγιμο πατουμενο " εχει ξεχειλισει το τεποζιτο που , προτιμω να το κανω μονος μου …
Life is not measured by the breaths we take,
but by the moments that take our breath away

Άβαταρ μέλους
jskf16
Model year: 2012
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

Δε με επιασες , ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ λοιπον + μεταφραση:

..... μεσα στους κανονες ασφαλειας ειναι και η σωστη διαχειριση των καυσιμων.Και ενα απο τα πολλα εχει να κανει και με το προσωπικο! = που δε γινεται σωστα η διαχειριση τους μεσα απο το προσωπικο , δυστυχως!

Μη βλεπετε που εδω ειμαστε ζωα και δε λειτουργει τιποτα= αν εκαναν ζημια οπως λες θα κινουμασταν νομικα κανονικα οπως προβλεπει ο νομος , καταγραφει του περιστατικου , αστυνομια + ασφαλιστη και θα σου λεγα μετα εγω αν θα ελεγαν συγνωμη , και πως θα πληρωναν :mrgreen:

Οταν γινει στραβη τοτε ολοι γινομαστε επιστημονες και ειδημονες δυστυχως = μιλαω για περιστατικα που ολοι εχουμε βιωσει σε ομοιες ή αλλες περιπτωσεις και αναρωτιομαστε πως εγινε ?

Και μη μου πειτε για το προσωπικο <<υποτιθεται>> οτι ο ρουχισμος τους και η εκπαιδευση τους ειναι η αναμενομενη , επισης αν δειτε ποτε κανεναν να κανει ανεφοδιασμο με αθλητικο παπουτσι να τον χεσε :mrgreen: , δε βοηθαει στην αποφορτιση του στατικου ηλεκτρισμου η σολα του= λεω , <<υποτιθεται>>. Καλυτερα πολλες φορες να βαζεις ο ιδιος βενζινη γιατι τα κανουν που.... :twisted: Και ισα ισα που σου λεω οτι οταν ο αλλος σου πει περι ασφαλειας μπορεις ευκολα να του τη πεις για το παπουτσι που θα φοραει :twisted: , αν εισαι τυχερος :wink:

Άβαταρ μέλους
SoR_gr
Administrator
Model: FZ6 S2
Model year: 2007
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από SoR_gr »

επειδή προσωπικά βάζω μόνο σε shell ή προσπαθώ να βάζω σε ίδια βενζιναδικα, εχω παρατηρησει οτι η shell εχει κάποιους κανόνες που ή δεν υπάρχουν σε άλλα βενζινάδικα ή δεν τηρούνται σε άλλα βενζιναδικα.

πχ ο υπάλληλος σου ανέφερε ευγενικά οτι θα σου έβαζε εκείνος. εγω καταλαβαινω οτι καταγράφονται στις κάμερες όλες οι κινησεις που γίνονται και κάποια στιγμή ελεγχονται , ετσι λοιπον ο κάθε υπάλληλος θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο. γενικότερα σε αρκετά επαγγέλματα υπάρχουν πολιτικές ή κανόνες που σε κάποιον που είναι άσχετος με τον χώρο, να του φαίνονται χαζοί κανόνες. Αντίστοιχα για το θέμα να κατεβαίνεις απο την μοτοσυκλέτα , εχω ακούσει οτι υπάρχει περίπτωση να λιποθυμήσεις απο τις αναθυμιάσεις. εφόσον ο υπάλληλος εχει εντολή να τηρήσει κάποιους κανόνες έτσι ώστε να είναι αυτός σωστός νομίζω δεν χρειάζεται να σου εξηγήσει το γιατί. Στο σουπερ μάρκετ περνάς μόνος σου τα πράγματα απο τα ταμεία? μόνο σε συγκεκριμένα γίνονται και όχι σε όλα.

Τώρα για το θέμα αν ξεχειλίζει και αν σου κάνουν ζημιά....
απο οσο ξερω και απο όσο εχω δει , οι αντλιές έχουν αισθητήρα και όταν το καύσιμο πλησιαζει την αντλία σταματαει και πρεπει να το ξαναπατήσει. αν δεις οτι τρεχει βενζίνη πάνω στο οχημα ή κάντου παρατήρηση ή πες του να στο πλύνει, στο κάτω κατω περιουσια σου ειναι. οπως επίσης μπορεις να του πεις απο την αρχή να ειναι πιεστικός.

για την 95αρα ή 97αρα (v power) η 100αρα που λένε, πιστευω θα πρέπει να εισαι προσεκτικος σαν καταναλωτης. όταν αγοράζεις σοκολάτες δεν κοιτάς την ημερομηνία λήξης??
εχω πετύχει και πρατήρια που δεν ειναι shell στην ταμπέλα να λέει 1.59/λιτρο και η αντλία να γραφει 1.65 και να ισχυριζεται οτι μολις το αλλαξε και δεν προλαβε να αλλαξει και την ταμπέλα - εκεί κάνεις τις ανάλογες κινήσεις σαν καταναλωτης , αστυνομια κλπ ( στην δική μου περίπτωση του ειπα να βάλει 5 ευρώ παραπανω χωρις να τα πληρωσω), Τωρα ο επόμενος πελάτης του ας είναι προσεκτικός.
όπως οταν δήθεν με ρωτάνε για να μου κόψουν απόδειξη , τους λέω αν θες μην κοψεις αλλα βάλε μου 1-2 ευρώ χωρις να στα πληρώσω(δεν μου έχει βάλει ποτέ κανείς :{)): )

Για το αν κλέβουν, νομίζω λίγο πολύ ο καθένας μπορεί να το καταλαβει με το όχημα του.
1 φορα καραμπινατη που ενω στο παπί παίρνει 4λιτρα το max , ενας βενζινας μου εβαλε 4.50/ λίτρα. ήταν καπου 6.50-7 ευρω η αξία . Του έδωσα 5 ευρώ και του ειπα αν θελει να φωναξει το 100 , εφυγα και δεν ξαναπηγα...

δεν απευθύνομαι σε κανέναν , την γνωμη μου λέω.

Themi , μπορει να το πηρες στραβα και να μην υπάρχει λόγος.

:/abwave::)
"Never regret a day in your life: good days give happiness, bad days give experience, worst days give lessons, and best days give memories."

johncar
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από johncar »

Λυσσα έγινε το θέμα........όπου και να πας όλοι εχουν κάποιον να σε εξυπηρετεί. Φαντάσου να σερβιριστεις μονος στο εστιατόριο, να φτιαχνεις τον καφε εσυ στη καφετέρια, να πλενεις το αμαξι εσύ στο πλυντηριο, (να οδηγεις εσυ το ταξι, και ο λερας συνοδηγος +:Brick wall=+:](*,) ) :D :D :D +:Applause=+:=D> +:Dancing=+:\:D/ παντως οσες φορες ετυχε να βαλω εγώ βενζινη, παντα ο δεικτης ανέβαινε μια γραμμή παραπάνω 8)

Άβαταρ μέλους
leras
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από leras »

Στον υπνο σου με βλεπεις; ελα λιντο να φορτωσεις έσκασε μύτη ο στολος!!!!!! :? :P
killed by death !!!!!!!!!

Άβαταρ μέλους
Themis_81
Επικοινωνία:

@Jsfk ειχα καταλαβει τι εγραφες :roll: 8)
@ SorGr
μα δεν το πηρα στραβα ... απορια ειχα +:Think=+::-k

Άβαταρ μέλους
vlachoFazeras
Model: FZS600
Model year: 2002
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vlachoFazeras »

κολλησατε στο δεντρο... και χασατε το δασος....
ο κανονισμος ασφαλειας, ειναι μεν ενα θεμα....
αλλα, ενδεχεται να εχουν ''αλλου'' προβλημα...
π.χ. βαζεις μονος σου βενζινα, χωρις την εποπτεια καποιου υπαλληλου, κλεινεις την ταπα και την κοπανας χωρις να πληρωσεις....
ισως τους την εχουν κανει πολλοι ετσι... και δε γουσταρουν να αφηνουν τους μηχανοβιους να γεμιζουν μονοι τους.....

ενα αλλο που θα επρεπε να δουμε ως παραδειγμα....
πας εσυ στην καφετερια... και ο σερβιτορος εκεινη τη στιγμη, σερβιρει αλλο τραπεζι....
θα πας μεσα να φτιαξεις τον καφε σου μονος σου???
οχι δα...

σε καποια συνεργεια, σου επιτρεπουν να παρεις εργαλεια και να βαλεις ''χερι'' στο μηχανακι σου και σε καποια αλλα, δε σε αφηνουν ουτε καν στο χωρο...

νομιζω πως θα επρεπε να σεβομαστε τον χωρο του αλλου, ειτε ειναι βενζιναδικο, ειτε καφετερια, ειτε τυροπιταδικο...
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε,
αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα

Πάνος

Άβαταρ μέλους
vlachoFazeras
Model: FZS600
Model year: 2002
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vlachoFazeras »

αααααα......
τωρα προσεξα πως ειχε και δευτερη σελιδα το θεμα... και οι αποψεις μου, ειχαν ηδη δοθει και απο αλλους.... +:Brick wall=+:](*,) :/abwave::) :roll:
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε,
αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα

Πάνος

Άβαταρ μέλους
Themis_81
Επικοινωνία:

γιαυτο υπαρχουν οι καμερες στα πρατηρια ... για να μην φυγει καποιος αφου βαλει βενζινη ...
αλλα οι συγκρισεις με καφετερια κλπ ... ε δεν ειναι το ιδιο !!!! μην το σκιζουμε τελειως ...
να ειμαστε on topic και να λεμε για Πρατηρια πωλησης καυσιμων ... :wink:

Γιατι σε οσα χιλιομετρα εχουμε κανει ολοι μας , ε δεν πιστευω οτι παντα περιμεναμε τοοοσα χρονια να ερθει ο υπαλληλος και να μας βαλει βενζινη . Απο οτι μαθαινω ειναι "πολιτικη" της Shell ... Ειτε καλως ειτε κακως ... Οποιον δεν τον ενοχλει ας πηγαινει ... οποιον τον ενοχλει ας μην πηγαινει ...

Η ερωτηση σαν ερωτηση ειναι απλη !
Υπαρχει καποια επισημη οδηγια απο οποιονδηποτε αναγνωρισμενο φορεα - υπουργειο - κλπ , το οποιο να υπαγορευει κατι τετοιο ??? και αν ναι , θα πρεπει να υπαρχει σημανση οπως εχει για το καπνισμα τα κινητα κλπ ... ΚΑΙ να το γνωριζει και ο υπαλληλος ωστε σε μια αντιστοιχη απορια καποιου να του απαντα ευγενικα οτι ξερετε κατι κυριε ... ισχυει αυτο και αυτο !

Τωρα αν μπουμε παλι στην λογικη του αφου δεν εχει αυτοκολλητη σημανση που να απαγορευει να κανεις graffiti , αρα ας κανω graffiti ... δεν βγαινει ακρη :/abwave::)

Άβαταρ μέλους
SoR_gr
Administrator
Model: FZ6 S2
Model year: 2007
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από SoR_gr »

νομιζω οτι τα κινητα , το καπνισμα και η λειτουργια του κινητηρα την ωρα που βαζεις βενζινη , στα πρατηρια shell, έχουν ένδειξη διότι είναι ενεργειες οπου υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να προκληθει φωτιά ή δεν ξερω και γω τι και γιαυτό τα εχουν υποχρεωτικα.

δλδ αν πας σε βενζιναδικο που δεν εχει αυτες τις ενδειξεις , θα αναψεις τσιγαρο ή να χρησιμοποιησεις το κινητο..

τωρα δες το καθαρα σαν εναν επαγγελματικο χωρο, υπαρχουν do and donts , ο υπαλληλος λογικα θαναι με συμβαση εκμεταλλευσης για καποιο χρονικό διαστημα και θα παιρνει 400-500 ευρώ. σιγα μην κάτσει να ψαξει καταστατικό εταιρειας και να κοιταξει και τους παραμικρους κανονες των μικρών γραμμάτων.
Δεν νομιζω να σου απαγορευει ο νομος να βάλεις μόνος σου καυσιμα αλλά ουτε να είναι και δικαίωμα σου να κάνεις οτι θέλεις σε κάθε επαγγελματικό χώρο. Αν σε ενοχλησε αυτό , πραξε σαν καταναλωτής και μην ξαναπας :mrgreen: :)
"Never regret a day in your life: good days give happiness, bad days give experience, worst days give lessons, and best days give memories."

Άβαταρ μέλους
Themis_81
Επικοινωνία:

παλι μενουμε σε αυτονοητα ... anyway ...
αν καποιος ξερει κατι παραπανω πανω στο ερωτημα μου ας ενημερωσει ... +:Boo hoo!=+::-({|=

Άβαταρ μέλους
dimitrisfz
Administrator
Model: MT09
Model year: 2015
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dimitrisfz »

Δεν γνωριζω αν υπαρχει νομοθεσια Θεμη.

Αλλα σε μεγαλες εταιρειες κ ειδικα σε οσες περνουν ISO κτλ κτλ, υπαρχουν διαδικασιες μεσω του συστηματος αυτου.

Δηλαδη παμε σε παραδειγμα......μηχανοβιος καθεται πανω στη μηχανη κ βαζει ο υπαλληλος βενζινη κ τον λουζει....χαμος απειλει θεους κ δαιμονες ο παθων κ στελνει κ καταγγελεια στα κεντρικα.

απο τα κεντικα πλεον ανοιγεται ενα non conformity report και πρεπει να γινει μια εκθεση με "διορθωτικες ενεργειες" στην προκειμενη να βγει μια οδηγια κ να σταλει στα πρατηρια να μην βαζουν βενζινη σε μηχανες αν δεν κατεβει ο αναβατης.

Ετσι κ στην περιπτωση σου κατι αλλο υπαρχει απο πισω κ το εφαρμοζουν πλεον σαν "εταιρικη πολιτικη."

οπως προειπατε αν καπου δεν σου αρεσει κατι .... απλα δεν πας.
:/abwave::)
Οι σοφοί μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
Οι ανόητοι μιλούν επειδή πρέπει κάτι να πουν.
Πλάτων, 427-347 π.Χ

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αρχείο”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης