Βενζιναδικο και απαγορευση αυτο εξυπηρετησης

Αρχείο παλαιοτέρων συζητήσεων
Άβαταρ μέλους
Themis_81
Model: FZ1
Model year: 2006
Επικοινωνία:

Βενζιναδικο και απαγορευση αυτο εξυπηρετησης

Δημοσίευση από Themis_81 »

Καλημερα σε ολους και σε ολες ...
Χτες ετυχε να παω σε ενα βενζιναδικο Shell και επειδη ο υπαλληλος ηταν ηδη απασχολημενος , πηγα σε μια αλλη αντλια και πηγα να βαλω μονος μου ...
Μου λεει το παλλικαρι απο την απεναντι αντλια : "Μισο λεπτακι , θα σας βαλω εγω " και του απανταω ευγενικα πως δεν πειραζει θα βαλω μονος μου ... και πριν βαλω ερχεται βιαστικα και μου περνει την αντλια απο τα χερια λεγοντας μου οτι απαγορευεται για λογους ασφαλειας...

Ισχυει καποια τετοια απαγορευση ?????

Του απανταω πως δεν ειναι η πρωτη φορα που βαζω βενζινη , και σιγουρα δεν ειχα ξανακουσει κατι αντιστοιχο . Και του λεω πως δεν το θεωρω λογικο μιας και υπαρχουν και οι αυτοματοι πωλητες (σε ελαχιστα πρατηρια ...
εκει δεν τιθεται θεμα ασφαλειας ??? )
Και τον ρωτησα γιατι δεν υπαρχει αντιστοιχη σημανση οπως το να μην χρησιμοποιουμε πχ τα κινητα ... και πως απο την στιγμη που ισχυει κατι τετοιο θα επρεπα να το ειχανε βαλει στο αυτοκολλητο που εχουν οι αντλιες μαζι με τα
μην καπνιζετε μη μιλατε στο κινητο κλπ ... Και οχι απλα να μου λεει ενας υπαλληλος "απλα απαγορευεται κυριε ! " χωρις καμμια αλλη πληροφορηση ή αποδειξη ...

Και εκτος αυτου με το Fz1 σπανια αφηνα καποιον αλλο να βαλει βενζινη γιατι πολλες φορες εβαζαν και την ξεχειλιζαν με αποτελεσμα να γεμιζει το bagster ή το τεποζιτο με βενζινη !!!

Δεν επεμεινα αλλα αν γνωριζει καποιος το τι ισχυει θα ηθελα να ξερω ...
Life is not measured by the breaths we take,
but by the moments that take our breath away

Solomon
Μέλος Δ.Σ.
Επικοινωνία:

Re: Βενζιναδικο και απαγορευση αυτο εξυπηρετησης

Δημοσίευση από Solomon »

Δεν ξέρω τι ισχύει ως κανονισμός ή νόμος αλλά το χω αντιμετωπισει κ γω, εννοείται σε βενζινάδικα Shell. Η αλήθεια είναι ότι κ μένα μου κακόφανηκε μιας και επίσης βάζω κάμποσες φορές μόνος μου(για την αποφυγή υπερβολικου γεμίσματος)
Αλλά έτσι κι αλλιώς οι shellαδες σου λένε κατέβα από την μηχανή για λόγους ασφαλείας το οποίο μεταξύ μας είναι και το σωστό κι ας μας ξεβολευει. Δε πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να τη πεις στον υπάλληλο για κάτι που το έχουνε πει να εφαρμόζει. Όπως επίσης και για τη σήμανση που λες, αυτό με το κλείστε το κινητό πρέπει να ναι καμιά διεθνή υποχρεωτική νόρμα, ειδάλλως θα πρεπε να έχουν και σηματάκι που να απαγορεύει να πάρεις την ταμειακή :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
Themis_81
Επικοινωνία:

Για το να κατεβαινουμε απο την μηχανη , οκ λογικο και αντιστοιχα το εχουν και στην αντιστοιχη σημανση ...
Απλα απο την στιγμη που μου λενε απαγορευεται θα ηθελα να ξερω τον λογο , ποσο μαλλον οταν εκει που επισημαινουν τις απαγορευσεις δεν υπαρχει κατι που να το επισημαινει !

Γιατι αν ο Χ υπαλληλος λουσει την μηχανη με βενζινη και ξεθωριασει πχ το tankcover , ποιος θα με αποζημιωσει εμενα ???
Οσον αφορα αυτο με την ταμειακη ... ε δεν ειναι το ιδιο ... καταλαβαινομαστε φανταζομαι +:Dancing=+:\:D/

Εδω και 14 χρονια βαζω μονος μου και δεν μου ειχε τυχει κατι αντιστοιχο ... ( εκτος αν ειναι πολιτικη της Shell που γενικα αποφευγω σαν πρατηρια ... )

Άβαταρ μέλους
jskf16
Model: -
Model year: 2012
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

Ασε τι εκανες και τι κανεις :?: :mrgreen: Γενικα η πρακτικη του να βαζεις εσυ ο ιδιος καυσιμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ , σε οποιαδηποτε πρατηριο καυσιμων.Ειναι κανονισμος των πρατηριων , το οτι δε το συναντας παντου δε σημαινει οτι ο αλλος ειναι σωστος επειδη σε αφηνει.Ο ανεφοδιασμος γινεται μονο απο το προσωπικο του πρατηριου.

Να ξερεις οτι αν βαλεις εσυ καυσιμα (εκτος απο το θεμα ασφαλεια) , ενδεχεται να παραμονευει καποιος ελεγχος εκει κοντα , και το προστιμο να ειναι βαρυ για τον εκει πρατηριουχου.Να το εχεις κατα νου , μη τον καψεις :mrgreen:

Τα μη επανδρωμενα παρατηρια , υποκεινται σε αλλες <<αδειες>> που δυστυχως δεν πληρουν τις προδιαγραφες ωστε να παρεχουν ασφαλεια στον πελατη.Η νομοθεσια η σημερινη και σε αυτα ειναι για κλαμματα....

Αυτα εν ολιγοις. :/abwave::)

Άβαταρ μέλους
Themis_81
Επικοινωνία:

αχααααα για αλλη μια φορα thanks

Άβαταρ μέλους
InversionOfControl
Fazer Hellas Club Member
Fazer Hellas Club Member
Model year: 2009
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από InversionOfControl »

jskf16 έγραψε:Ασε τι εκανες και τι κανεις :?: :mrgreen: Γενικα η πρακτικη του να βαζεις εσυ ο ιδιος καυσιμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ , σε οποιαδηποτε πρατηριο καυσιμων.Ειναι κανονισμος των πρατηριων , το οτι δε το συναντας παντου δε σημαινει οτι ο αλλος ειναι σωστος επειδη σε αφηνει.Ο ανεφοδιασμος γινεται μονο απο το προσωπικο του πρατηριου.
ειναι χρονια μπροστα η Ελλαδα σε κανονισμους ασφαλειας. :lol: <>3
γιατι σε ολο τον υπολοιπο κοσμο βενζινη βαζεις μονος σου :roll:
στην ευρωπη σε πολλες χωρες, εχει αντλιες με πιο ακριβη τιμη ωστε να σου βαζει καποιος απο το προσωπικο βενζινη, αν βαριεσαι να βαλεις μονος.

και επειδη στην Ελλαδα φτιαχνουν εναν κανονισμο για να δικαιολογουν αλλα πραγματα, η πραγματικοτητα ειναι
οτι ο κανονισμος μπηκε :
-για να δικαιολογειται η αυξηση τιμης της βενζινης λογω εξτρα προσωπικου (και καπελο σε αυτο..δηλαδη καπελο στο καπελο του ντε και σωνει θα σου βαλει αλλος)
-για να ειναι ελευθεροι να εχουν μηχανισμους κλεψιματος
-για να μπορουν ευκολα να κλεβουν με πολλους τροπους: θυμαστε το γνωστο οταν η βενζινη ηταν κατω απο 1 Ευρω, που ελεγες 20 και εβαζαν 20 λιτρα, η δε shell συνηθιζει ακομα το γνωστο παιχνιδακι " α σου βαλα super η vpower γιατι ετσι ακουσα οτι ειπες" και αλλα πολλα ευτραπελα

ετσι για να μην κοροιδευομαστε με κανονισμους και αλλες πιπες.
γιατι αν αρχισουμε με κανονισμους ασφαλειας, αν παμε σε κατι βενζιναδικα κατω απο πολυκατοικιες η ανοιξουμε το θεμα πυρασφαλειας θα γελανε και οι πετρες.
να μην πιασουμε βεβαια το "μαυρο" προσωπικο που δουλευει εκει, αν και ποσοι ειναι δηλωμενοι...
η εκει δεν εχει κανονισμο ασφαλειας? <>3 8)

@themis απλα μην ξαναπατησεις εκει... μου εχει τυχει και μενα, τον εγραψα και δεν ξαναπηγα...
In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends

Άβαταρ μέλους
Themis_81
Επικοινωνία:

Kosti , θα ηθελα απλα να ξερω αν βασιζεται καπου το απαγορευεται ... γιατι οταν τον ρωτησα γιατι απαγορευεται πηρα σαν απαντηση ενα ξερο "γιατι ετσι ! "
Οτι δεν θα ξαναπαω στο συγκεκριμενο και γενικα σε Shell για πολλους λογους , εννοειται ... απλα επειδη θα εμενα με το scooter ... καταλαβαινεις ...
Οπως και να εχει θελω να το ψαξω λιγακι και να δω τι ισχυει βαση κανονισμου - οδηγιας , στην περιπτωση που μου το ξαναπει καποιος να ξερω τι να απαντησω

Άβαταρ μέλους
InversionOfControl
Fazer Hellas Club Member
Fazer Hellas Club Member
Επικοινωνία:

Κανονικα αυτος θα πρεπει να σου δωσει τον κανονισμο ασφαλειας (να σου αναφερει φεκ η νομο/ετος κατι).
και να τον εχει καπου τοιχοκολλημενο (οπως ειναι αυτο με τις αποδειξεις κλπ)
Διαφορετικα και εσυ μπορεις να επικαλεστεις οτι υπαρχει κανονισμος ασφαλειας, το οχημα σου να
το πλησιαζει πιστοποιημενο προσωπικο μονο (λεμε τωρα)... :lol:

Αν κατσεις να μπεις σε αυτο το τριπακι, δεν θα βγαλεις ακρη. Απλα χαιρετας και δεν ξαναπατας.
Το σιγουρο ειναι οτι δεν φταιει ο υπαλληλος γιατι θα τρωει χερι απο πανω για να λεει αυτες τις πιπες...το ιδιο γινεται και με τον vpower/απλη
εργο που παιζεται συχνα πυκνα στην shell...ειναι γραμμη απο πανω.
In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends

Άβαταρ μέλους
Themis_81
Επικοινωνία:

Επειδη αυτο ρωτησα και απλα δεν πηρα απαντηση , δεν ασχοληθηκα παραπανω ...
Το παιδι που ηταν στις αντλιες εννοειται οτι δεν φταιει ...
Απλα επειδη ακρη δεν θα βγει ... θα ηθελα εγω να ξερω σαν γνωση το τι γινεται

Άβαταρ μέλους
Jericho
Model: FZ6 S2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Jericho »

Μην το ψάχνετε με τα βενζινάδικα και δη της συγκεκριμένης εταιρείας...

Είναι company policy, έτσι απλά, όπως και όλα τα υπόλοιπα (ανεφοδιασμός χωρίς να είσαι πάνω στη μηχανή - σας έβαλα VPower - κλπ).

Χώρια το παραμύθι με τη "σφραγισμένη απ' το εξωτερικό" βενζίνη.
Εικόνα

Το να πονείς και να το λες,
αυτός δεν είναι πόνος,
μα να χαλά το ABS
και να στενεύει ο δρόμος...

Άβαταρ μέλους
manos_mas
Model: FZ6
Model year: 2007
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από manos_mas »

νομος δεν ειναι ... ειναι company policy οπως ειπε ο φιλος παραπανω.
Καποια απο αυτα που ανεφερε ειναι θεμα marketing , ( να σου πουλησει v power ) αλλα καποια αλλα απο εσωτερικους κανονισμους ασφαλειας. Μπορει η εταιρεια να εχει σαν πολιτικη ασφαλειας να μην αφηνει καποιους απο μονους τους να βαλουν βενζινη γιατι μπορει στο παρελθον καποιος να εχει ριξει βενζινη σε καυτες εξατμισεις κλπ κλπ. οποτε να επρεπε να τρεχει σε δικαστηρια για αποζημιωσεις κλπ κλπ.
το σωστο θα ηταν βεβαια αν στο κανει για λογους ασφαλειας να εχει ενημερωτικη σημανση και μηχανισμο που να μην επιτρεπει σε μη εξουσιοδοτημενο ατομο την λειτουργια της αντλιας ( RFID tag για εκκινηση της αντλιας )
Βεβαια στο εξωτερικο σε προτρεπουννα χρησιμοποιεις μονος σου την αντλια για λογους κοστους .
Αλλα αμα εχεουν δικους τους κανονες ασφαλειας , πρεπει να τους ακολουθεις ( βεβαια πρεπει να σε ενημερωνουν οπως ειπαμε απο την αρχη ) Δικο τους ειναι το μαγαζι , αυτο θελουν να κανουν .
Αμα δεν θες , δεν ξαναψωνιζεις απο αυτο το μαγαζι .
ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ... ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ... ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΓΥΡΙΖΕΙ.....

Άβαταρ μέλους
InversionOfControl
Fazer Hellas Club Member
Fazer Hellas Club Member
Επικοινωνία:

greek company policy... :<>66

γιατι shell εξω βαζεις μονος (αν θελεις) :lol: :)

και για να γελασουμε με το greek company policy...το βραδυ με αυτοματο μηχανημα,
οι κανονισμοι ασφαλειας πεφτουν 10 επιπεδα κατω και βαζεις μονος <>3 8)

Άβαταρ μέλους
fazeremalo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από fazeremalo »

είναι αλλος ο κανονισμός ασφαλείας σε αυτόματα πρατήρια και άλλο σε πρατήρια με υπάλληλο..
απαγορεύεται από τον ιούλιο του 2011 όταν και είχε πάρει φωτιά ένα μηχανάκι νομίζω στην Ιταλία(κάπου στο εξωτερικό) και ο αναβάτης ήταν πάνω στην μηχανή και πέθανε σε πρατήριο shell... από τότε η shell τουλάχιστον είναι πολύ αυστηρή σε θέματα ασφαλείας και όλα τα πρατήρια παρακολουθούνται με κάμερες από τα κεντρικά.
όσο για την βενζίνη , οι πωλητές-υπάλληλοι παίρνουν επιπλέον bonus εάν πουλήσουν 97 η 100 οκτανίων ...
το πώς το χειρίζετε ο κάθε υπάλληλος είναι θέμα -λάθος δικό του..
από κει και πέρα είναι επιλογή του καθένα που και πώς.... :/abwave::) :/abwave::)
nothing is impossible... live your moto-life!!

Άβαταρ μέλους
InversionOfControl
Fazer Hellas Club Member
Fazer Hellas Club Member
Επικοινωνία:

Δεν συζηταμε για το αν πρεπει να εισαι πανω η οχι :)

Για να σοβαρευτουμε λιγο...
Σε ολη την δυτικη ευρωπη και την Αμερικη μονος του βαζει ο κοσμος.
Το καλοκαιρι (φετος 2013) Ιταλια Γαλλια μονοι μας βαλαμε (σε shell) μερα σε πρατηριο - κανονικο και οχι αυτοματο.
Αυτα περι αλλων κανονισμων σε αυτοματο/μη ειναι τριχες.

Στην Ελλαδα ειναι αλλοι οι λογοι που το επιβαλλουν..απλη προφαση ειναι ο "κανονισμος ασφαλειας".
Στη Μεσογειων πχ το βραδυ μπορεις βαλεις μονος σε shell ενω το πρωι οχι.

Άβαταρ μέλους
fazeremalo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από fazeremalo »

ίσως είναι έτσι ίσως είναι αλλιώς ..όπως και ν έχει όμως δεν αξίζει να καθόμαστε και να συζητάμε για το τι κάνει η κάθε sh@@@ ll ... ο καθένας μπορεί να επιλέξει που θα εφοδιαστεί καύσιμα.. :/abwave::)
nothing is impossible... live your moto-life!!

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αρχείο”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης