Αγορά Fazer 05-07 - Αντικατάσταση Scooter

Καθημερινές συζητήσεις σχετικα με μοτό , απόψεις , εντυπώσεις , νέα μοντέλα
Panos Peiraia
Επικοινωνία:

Αγορά Fazer 05-07 - Αντικατάσταση Scooter

Δημοσίευση από Panos Peiraia »

Επειδή δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα, είπα να ανοίξω νέο. Σε περίπτωση που υπάρχει ήδη αντίστοιχο παρακαλώ τους modereator όπως το μεταφέρουν ή το διαγράψουν.

Είμαι κάτοχος ενός SH 150i και τον Νοέμβριο κλείνουμε ένα χρόνο μαζί (το πήρα κούτα).
Εξ'αρχής δεν ήθελα scooter αλλά επειδή ο κύκλος μου επέμενε πως σαν αρχάριος (στα 27 μου) δεν έπρεπε να καβαλήσω κάτι δυνατό εφόσον είμαι λάτρης της ταχύτητας.
Έτσι λοιπόν το τρέναρα πλέον 1 χρόνο σχεδόν αλλά φοβάμαι πως δεν θα αντέξω πολύ ακόμα.
Στο ζουμί... σκέφτομαι να δώσω το SH 150i και να πάρω ένα Fazer μοντέλο 05-07.Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω στο μυαλό μου να κάνω τις σούζες που έκανα με το ποδήλατο στα 12 μου ούτε να κυνηγάω Z και Hornet, όπως ούτε θέλω να πηγαίνω στην Θηβών με 180 νομίζοντας πως ζω μόνος μου σε αυτή την πόλη, αλλά θα ήθελα να ζήσω τη δύναμη και την ''ανάσα'' που σου δίνει η ταχύτητα /επιτάχυνση της μηχανής. Τα οικονομικά μου δυστυχώς δεν είναι αρκετά για να κρατήσω το scooter. Η χρήση που κάνω είναι Νίκαια - Πειραιάς για την δουλειά και πίσω, επιπλέον βόλτες και καφέδες. Θα ήθελα πολύ βέβαια να κάνω και ταξίδι προς Θεσσαλονίκη που έχω συγγενείς. Πιστεύω πως πλέον έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μου εκφράσετε τις απόψεις σας στις παρακάτω απορίες μου.

1) Πόσο εύκολος δάσκαλος είναι το Fazer για πρώτη ουσιαστική μηχανή ? (έχω ακούσει π.χ. ότι το hornet είναι ποδήλατο στην οδήγηση και κάνει για δάσκαλος όταν κάνεις την μετάβαση από το scooter)
2) Σαν αρχάριος πόσο επικίνδυνο είναι να καβαλήσω ένα Fazer ? (Παραπάνω δηλώνω τις προθέσεις μου σχετικά με τους λόγους που θέλω να πάρω μηχανή)
3) Είναι απαραίτητο το ABS ή όχι για νέους οδηγούς μέσα στην κίνηση και την πόλη ?
4) Υπάρχει περίπτωση σε 2 μήνες να αναζητώ το scooter μου και να έχω σιχαθεί το συμπλέκτη και τις ταχύτητες ?
5) Όσοι έχουν 7-8ετίας μοντέλο θα ήθελα να μου πουν αν τους ζητάει πολλά η μηχανή για συντήρηση, δεν θα ήθελα να πάρω μηχανή και κάθε 20 μέρες να μου βγαίνει και από κάτι για το συνεργείο. Τα service / λάστιχα / ασφάλειες τα κατανοώ και είμαι ενήμερος για το κόστος τους.
6) Η κλασική ζελατίνα που βλέπω σε όλα τα Fazer είναι ικανή να ''βγάλει'' προς τον βορρά ή θα είναι σαν να οδηγώ naked?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανάγνωση και τις όποιες απόψεις λάβω.

Άβαταρ μέλους
kakarelos
Model: FZ1
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Fazer 05-07 - Αντικατάσταση Scooter

Δημοσίευση από kakarelos »

1)μην ακους βλακειες ολα εξαρτωνται απο εσενα κ το δεξι σου χερι.αν θες να κανεις ********** τιποτα δεν θα σε βοηθησει ακομα κ διλιτρο αυτοματο μηχανακι.σιγα σιγα θα συνηθισεις
2)ολα ειναι επικινδυνα μην μπαινεις σε τετοιο τριπακι
3)αν δεν εχεις οδηγησει κατι με καλα φρενα κ δεν εχεις εμπειρια παρε με abs.παντως κ αυτο υποκειμενικο ειναι εγω οταν ειχα abs δεν με βοηθουσε ετσι οπως οδηγουσα αλλοι δεν μπορουν χωρις αυτο.αν ειναι το πρωτο σου παρε με abs
4)μονο εσυ το ξερεις αυτο
5)δεν ζητουν πολλα αυτα αλλα ψαχτο καλα πριν κανεις αγορα ετσι ωστε να ειναι καλα συντηρημενο
6)αμα παρεις fazer κ οχι fz6 γυρνας ολη την ευρωπη μην κολλας εχω ανεβει πανω πολλες φορες πανω.λεφτα για βενζινη κ διοδια να εχεις....
τζαμπα βενζινη πουθενα?????

Solomon
Μέλος Δ.Σ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Solomon »

Προχωρά φίλε με το μυαλό στο κεφάλι. Μην τσιγκουνευτεις να πάρεις κάποιο καλοσυντηρημενο κ ει δυνατόν προτίμησε όσο πιο εργοστασιακό γίνεται. Για σπιτι δουλειά κ βόλτες υπέρκαλύπτει το επίπεδο σου. Το Αθήνα Θεσσαλονίκη το χει χαλαρά, άνετα κ οικονομικά. Αν το μπάτζετ σηκώνει το abs προτίμησε το, ειδάλλως μη τρελαίνεσαι. Οι χαζοπτωσεις είναι στο πρόγραμμα αν καβαλας μηχανή κ οι νόμοι της φυσικής δεν αλλάζουν από το abs.
Να το πάρεις λοιπόν το φειζερακι(με τα ζ θα παίζεις,τα χορνετ τα χει) αλλά μη ξεχάσεις να επενδύσεις σε εξοπλισμό. Όχι απαραίτητα ότι ακριβότερο κυκλοφορεί αλλά σίγουρα να τα φοράς σε κάθε διαδρομή

Άβαταρ μέλους
manos_mas
Model: FZ6
Model year: 2007
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από manos_mas »

1. ειναι ευκολο εκτος απο τον σκληρο συμπλεκτη
2. το γκαζι ειναι γλυκο και το fazer εχει αρκετο γκαζι...δεν ξερω αν θα μπορεις να εισαι εγκρατης με το γκαζι...
Αν το υποτιμησεις θα σε σκοτωσει... εγω πηγα απο KLE 500 στο fazer και εχασα το φως μου.
Απο την αλλη βεβαια εχει και ενα καλο... δεν θα το βαρεθεις ευκολα... γιατι αν πας σε κατι με 50-60 αλογα στυλ transalp ,v-strom , versys , σε 2 χρονια το πολυ θα θες παλι να παρεις μεγαλυτερη μηχανη.
3. Το εχω πει χιλιες φορες και το ξαναλεω ... μηχανη μονο με ABS , ειτε αρχαριος ειτε εμπειρος...
οι δρομοι μας χαλια , οι Μακακες στους δρομους αμετρητοι . Θα σε σωσει χιλιες φορες απο χαζες και μ'η πτωσεις ( διαφωνω με τον SOLOMON , και η πιο χαζη πτωση με την μηχανη μπορει να ειναι μοιραια )
4.δεν νομιζω . εγω απο τοτε που εδωσα το πρωτο και τελευταιο μου παπι και πηρα μηχανη , δεν μπορω να καβαλησω παπι η σκουτερ. Νοιωθω ανασφαλεια.
5.ειναι απο τα πιο αξιοπιστα μοτερ στην αγορα ( το δικο μου εχει 110.000 χλμ) .καποια ελαχιστα και γνωστα προβληματακια ειναι σχετικα ευκολα και φθηνα στην λυση τους
Δες το σχετικο θεμα για να δεις που πασχουν τα fazer και να το ψαξεις αναλογα οταν πας να αγορασεις καποιο. το σιγουρα ειναι οτι δεν θα σε αφησει ποτε στον δρομο.
6.αν εισαι στο 1.70 η μαμα ζελατινα θα σε καλυψει. απο κει και πανω θες μια αλλη αφτερμαρκετ για να εχεις καλυτερη προστασια . σιγουρα ομως δεν σε αφηνει ακαλυπτο σαν τα naked.
ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ... ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ... ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΓΥΡΙΖΕΙ.....

Άβαταρ μέλους
zisisx
Model: -
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από zisisx »

να το παρεις...αν μπορεις γιατι σκας την ψυχη σου,....?
αλλο μηχανη κ αλλο σκουτερ...
κ οταν με το καλο πας κ καμια μεγαλη βολτα με τα παιδια της λεσχης τοτε θα δεις τι δεν μπορει να κανει ενα σκουτερ...
καλο χρυσο για μεσα στην πολη κ πιο οικονομικο απο το φαζερ αλλα ...

δεν ειναι μηχανη....

:/abwave::)
Χαμογελατε......κανει τους αλλους να ανησυχουν.....!!!!!

Άβαταρ μέλους
InversionOfControl
Fazer Hellas Club Member
Fazer Hellas Club Member
Model: FZ1
Model year: 2009
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από InversionOfControl »

μην δωσεις το σκουτερ ... λιγο καιρο μετα θα ψαχνεις να αγορασεις και σκουτερ/παπι για μεσα στην πολη.
με την προυποθεση οτι κινεισαι καθημερινα με μηχανη φυσικα...
γιατι αν ειναι να καβαλας μια δυο φορες το μηνα, πουλα το και δεν θα σου λειψει.
In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends

Panos Peiraia
Επικοινωνία:

Η χρήση που κάνω είναι καθημερινή για να πάω στην δουλειά μου (ακόμα και με καταιγίδες δεν χρησιμοποιώ το αμάξι). Φυσικά και στις βόλτες μου μέσα στην Αθήνα μόνο με το scooter...Οπότε είναι υπάρχει πολύ χρήση !

Άβαταρ μέλους
Vallinor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Vallinor »

Πουλα το .. παρε ενα Φειζερ να γουσταρεις και με τιποτα ψηλα παρε κανενα παπι για να κανεις την δουλεια σου οικονομια οσο τιποτα...
Την αισθηση της μηχανης ακομα για μια βολτα τον χρονο δεν θα σου την προσφερει τιποτα αλλο σε αυτον τον κοσμος
Live for nothing or die for something??

Άβαταρ μέλους
zisisx
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από zisisx »

αυτο.... :/abwave::)
Χαμογελατε......κανει τους αλλους να ανησυχουν.....!!!!!

Panos Peiraia
Επικοινωνία:

Καλησπέρα και πάλι μετά από μερικούς μήνες,

Πλέον ήρθε η ώρα να εκπληρωθεί το απωθημένο μου. Οπότε κατόπιν αρκετής υπομονής μέσω του ίδιου θέματος που είχα ανοίξει θα ήθελα να ενημερώσω το forum πως αν υπάρχει κάποιος με Fazer 600 2007-2009 με ABS και σκέφτεται να το δώσει ευχαρίστως να λάβω μήνυμα του.
Ισχύει και ανταλλαγή με το scooter εφόσον το επιθυμεί αλλιώς απλή αγορά.

Χαίρομαι που ξαναέγραψα εδώ μέσα και πλέον είμαι κοντά στο να γίνω μέλος και με τη βούλα!.

Άβαταρ μέλους
SoR_gr
Administrator
Model: FZ6 S2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από SoR_gr »

1)
-ειναι υποκειμενικό. εφόσον κυκλοφορείς με 2 ροδες μέσα στην πόλη και εισαι αρκετά προσεκτικός μεσα στον δρόμο οτι και να οδηγεις δεν σε κανει καλυτερο ή χειροτερο οδηγο. το ιδιο θα οδηγεις ειτε ειναι σκουτερ ειτε ρ1.
το fazer απλα ειναι ιδανικο μηχανακι και αργο (1-6Κ στροφες) και γρηγορο (6-14Κ στροφες.)
-Προσωπικα μεσα στην πολη παω πιο γρηγορα με το παπι παρα με το fazer

2)
τα ματια σου και ο καρπός σου ορίζουν το ποσο επικινδυνο ειναι κατι. Οι αλλοι παραγοντες (αλλοι οδηγοι κλπ.). ειναι μεσα στο προγραμμα το βασικό ειναι να εισαι εσυ προσεκτικος με το κρανος σου και τις προστασιες σου και ας οδηγεις και r1.

3)
αμα ρωτας αλλους δεν θα καταφερεις να καταληξεις στο ABS ή OXI ABS.
προσωπικα ειμαι κατα του ABS

4)
οπως ειπαν ή θα πουν και αλλοι, εφοσον ηδη το εχεις παρει , καλο ειναι να το κρατησεις και να εχεις το φαζερ για βολτα, θαναι πιο οικονομικο και δεν θα το φορτωνεις με χιλιομετρα.

5)
-προσωπικα πιστευω οτι ειναι απο τα πιο αξιοπιστα μηχανακια. αμα κανεις σωστα την συντηρηση δεν θα εχεις κανενα θεμα.Αρκει να βρεις ενα προσεγμενο μηχανακι για να μην χρειάζεται να το συνεφερεις.

6)
με την μαμα ζελατινα πρεπει ναναι οκ, αναλογα και το υψος σου.
στο δικό μου έχω βάλει μια ελαφρως πιο μεγάλη (κόστος το max 80 ή αν βρεις απο το ebay.
είμαι 1.88 και μέχρι 180-190 παω ανετα χωρις να σκυψω.
κανω διαδρομη Αθηνα-Ηγουμενιτσα και ειμαι αρκετα ανετος με το fazer.

ελπιζω να σε βοηθησα :/abwave::)
"Never regret a day in your life: good days give happiness, bad days give experience, worst days give lessons, and best days give memories."

Άβαταρ μέλους
dimitrisfz
Administrator
Model: MT09
Model year: 2015
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dimitrisfz »

μπορεις να βαλεις και Αγγελια Ζητησης εδω :/abwave::)
Οι σοφοί μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
Οι ανόητοι μιλούν επειδή πρέπει κάτι να πουν.
Πλάτων, 427-347 π.Χ

Άβαταρ μέλους
jskf16
Model year: 2012
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

SoR_gr έγραψε: αμα ρωτας αλλους δεν θα καταφερεις να καταληξεις στο ABS ή OXI ABS.
προσωπικα ειμαι κατα του ABS
Και βεβαια καταληγεις , ...ειδικα σημερα μηχανη χωρις abs δεν νοειται! Και ολοι αυτοι που στην αρχη γεννησης του το μειωναν ως τεχνολογια +:Brick wall=+:](*,) σημερα ειναι φανατικοι οπαδοι του :!: Επρεπε να περασουν χρονια για να γινει υποχρεωτικη πλεον η τοποθετηση του....

Σημερα το abs θεωρειται δεδομενο και προχωραμε σε αλλα πλεον τεχνολογικα επιτευγματα....

:/abwave::)

Άβαταρ μέλους
SoR_gr
Administrator
Model: FZ6 S2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από SoR_gr »

όταν εψαχνα και μηχανη και ρωταγα φίλους-γνωστούς-αγνώστους για το ABS αλλοι μου ελεγαν ναι άλλοι όχι , δεν έβγαλα άκρη. οδήγησα και τα 2 και προσωπικά για τον εαυτό μου κατέληξα στο χωρις ABS ή μάλλον δεν το κοίταγα τόσο στο να έχει ABS γιατί δεν με ενδιέφερε. - δεν το έχω μετανιώσει κιολας -

απο εκεί και ύστερα στην επομενη μηχανή , ίσως το ξανακοιτάξω αλλά θέλω να επισημάνω οτι δεν είμαι ο αρμόδιος (όπως και εσεις) για το τι θα προτιμήσει ο καθένας... είναι καθαρά προσωπική η επιλογή του καθένα. Τώρα αν οι αντιπροσωπείες το καθιερώνουν υποχρεώτικό καλά κάνουν... και στα αυτόκινητα έχουν υποχρεωτική έκδοση τα ηλεκτρικά παράθυρα..

τώρα στα βιντεάκια που κυκλοφορούν περι ABS ή οχι διαφωνω.
νομίζω κανένας μοτοσυκλετιστής δεν πρόκειται να φρεναρει τσαρουχώνοντας τα φρενα σε βρεγμένο οδοστρωμα...
"Never regret a day in your life: good days give happiness, bad days give experience, worst days give lessons, and best days give memories."

Theod
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Theod »

Προσωπική γνώμη...

Σχεδόν όλα σε μια επιλογή μηχανής είναι θεωρητικά και υποκειμενικά και κατ' επέκταση μπορεί να συζητηθούν και ο καθένας να έχει την σεβαστή άποψή του. Το 2014 όμως η ύπαρξη ή όχι του ABS σε καινούργια μηχανή δεν ανήκει σε αυτά... :/abwave::)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές Μοτοσυκλέτας”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες