Ερωτηση για φλας

Οτι αφορά τα ηλεκτρικά μέρη , ηλεκτ/κες εγκαταστάσεις
Άβαταρ μέλους
xalias
Model: FZ6
Επικοινωνία:

Ερωτηση για φλας

Δημοσίευση από xalias »

Παίδες χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη.
Εβαλα στο fazeraki μια βάση πινακίδας η οποία έχει led flasakia.
Τώρα τα φλας αναβοσβήνουν πολύ γρήγορα ενώ τα alarm δουλεύουν κανονικά.
Εάν πάρω flasher λέτε να λυθεί το θέμα;
Το flasher στη μοτό μας που είναι; Στο αριστερό πλαστικό;

Άβαταρ μέλους
ALIEN-3-
Model: FZ6 S2
Επικοινωνία:

Re: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΛΑΣ

Δημοσίευση από ALIEN-3- »

Στο αριστερό πλαστικό είναι ,Υπάρχει φλάσερ για led .Ρίξε μια ματιά στο ebay . :/abwave::)
Ευχαριστώ τον θεό και την γυναίκα μου για τα δύο αγγελούδια που μου χάρισαν!

Ασφαλή και άπειρα χιλιόμετρα σε όλους μας !

Άβαταρ μέλους
xalias
Επικοινωνία:

Re: Ερωτηση για φλας

Δημοσίευση από xalias »

Δυστυχώς το flasher δεν έκανε δουλειά.
Οποίος μπορεί βοηθάει.
Έχουμε και λέμε
Τις λάμπες που έχει για τι θέσει parking τις εχω βγάλει και εκεί εχω βάλει τα φλας (2 λάμπες 10w, 12 v) στο πλάι εχω led flash (2x8 ledakia) και πίσω (2x4ledakia) τι αντίσταση να βάλω;

Άβαταρ μέλους
jskf16
Model: -
Model year: 2012
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

Τα led ποσα watt ειναι ? Συνηθως ειναι 0.4 , ειναι ομως ?

το flasher που εβαλες ειναι για led ?

Αν και δε καταλαβα* απολυτα τι? μεταβολες εχεις κανει ως προς την ωμικη αντισταση.....πρεπει να ξερεις ποια ειχες αρχικα (εργοστασιακα) , και ποια εχεις τωρα μετα τις αλλαγες που εκανες.

*στα φλας μπροστα εχεις βαλει 2 led των 8 , πισω 2 led των 4 , το parking τι δουλεια εχει ? Ποια εννοεις , τις ψειρες στα φαναρια ?

Άβαταρ μέλους
xalias
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xalias »

Ισως σε μπέρδεψα λίγο.
Θα προσπαθήσω να σου πω τι έχω κάνει.
Μπροστά στο φανάρι υπάρχουν δύο λάμπες μία δεξιά και μία αριστερά (κίτρινου χρώματος όπως το φώς) οπου όταν γυρίσεις το κλειδί στην θέση parking(μία θέση πιο αριστερά από εκεί που κλειδώνει το τιμόνι) μένουν αναμένες μαζί με το κολοφάναρο.
Στην θέση των δύο λαμπών αυτών έχω βάλει άλλες λάμπες (2χ10w) και παίρνοντας γραμμή από τα πλαϊνά φλας τις έχω κάνει και αυτές φλας.
Στη θέση των πλαϊνων φλας έχω βάλει δύο led flash (με 14 led το κάθε ένα). Αυτά http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Flush-Mo ... ccessories.
Πίσω έχω βάλει μία βάσει πινακίδας η οποία είχε επάνω τα φλας όπου είναι με 4 led το κάθε ένα.Αυτή http://cgi.ebay.com/ebaymotors/YAMAHA-F ... ccessories
Σύνολο έχουμε και λέμε σε κάθε πλευρά μια λάμπα 10w 12v, ένα led στη μέση με 14led και πίσω 4led.
Δοκίμασα εχθές και στο ένα πίσω φλας ένωσα (επιπλέον) μία λάμπα των 10w με αποτέλεσμα να δουλεύουν όλα ok. Οταν έβαλα και στο άλλο το σύστημα κατερευσε.
Αρα αυτό που υπέθεσα είναι ότι πρέπει να βάλω δύο αντιστάσεις οι οποίες να μου κάνουν στο σύνολο την αντίσταση που έχει η λάμπα των 10w.
Σε κουρασα λίγο αλλά ελπίζω να κατάλαβες και να μπορείς να πεις καμία ιδέα.

Άβαταρ μέλους
jskf16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

Τα led ποσα watt ειναι ?

Άβαταρ μέλους
xalias
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xalias »

Επίσης να σου πω ότι τα φλας αναβοσβήνουν πολύ γρήγορα ενώ τα alarm είναι ok.
Πήρα δύο flasher όπου και τα δύο ήταν για led και το ένα επίσης είχε και ένα trimer για να αλλάζεις την αντίσταση.
Το flasher χωρις το trimer εδινε τόσο λίγο ρεύμα που με τα βίας έβλεπες τα flash. Ενώ το άλλο έκανε λίγο πιο αργά τα flash άλλα χάλαγε τα alarm και τα έκανε να αναβοσβήνου και αυτά όπως τα flash.

Άβαταρ μέλους
jskf16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

Εχω ρωτησει 2 φορες για τα watt στα led....οποτε κοιταξε να δεις , θα σου πω ενα παραδειγμα για ενα led και ελπιζω να τα καταφερεις/διορθωσεις.

Αν τα led ειναι 1watt και το φλας 10watt , σου μενουν 9watt , αρα τοσα Ohm , για να μη κανω πραξεις κανε εσυ της πραγματικες τιμες που εχεις , για να δεις και τι σου λειπει...βρες το ρευμα , ταση εχεις 12ν το ρευμα το ξερεις θα βρεις την αντισταση..
P(ισχυς λαμπας) = V(ταση) X I => I = P/V => I = ?A
V= I X R => R = V/I => R = ?Ω

συμφωνα με το νομο του Ohm:
Ι = P / V
Ι = Ένταση (Amber)
P = Ισχύ (Watt)
V = Τάση (Volt)

Αρα η ενταση του ρευματος για καθε κυκλωμα ειναι:
Λαμπτηρες πυρακτωσης:I = 10 / 12 = 0,833A
Λαμπτηρες Led:I = 1/ 12 = 0,083A

Ετσι κινουμαστε για την αντικατασταση μιας λαμπας πυρακτωσης σε σχεση με ενα led , εσυ θα δεις τωρα στο ενα κυκλωμα σου (δεξια ας πουμε) ποια ειναι η ωμικη διαφορα που εχεις και θα τη καλυψεις με μια αντισταση ωστε να εξισοροπησεις την ωμικη σου διαφορα και το flasher της μηχανης να λειτουργει κανονικα πλεον.

Eλπιζω να τα καταφερεις .......... :/abwave::)

Άβαταρ μέλους
xalias
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xalias »

Φίλε μου καλημέρα.
Δεν γνωρίζω καθόλου να σου πω πόσα watt μπορεί να είναι τα flashakia καθώς πουθενα δεν το γράφει.
Εαν ξέρεις μπορείς να μου πείς πως θα μετρήσω τα amper ή τα ohm.
Εχω πολύμετρο αλλά εχθες δοκίμασα και δεν τα κατάφερα. Αυτό που έκανα (για τα amber)ήταν να βάλω το αμπερόμετρο στην σκάλα 200mA συνεχές.
Ανάψα τη μηχανή και τα φλας και έβαλα τους ακροδέκτες πάνω στα δύο καλώδια των φλας που έχω κάνει τις ενώσεις αλλά τζίφος.
Εβάλα και του ακροδέκτες αλλιώς κατέβασα και σκάλα στα 20mA άλλαξα και το συνεχες από εναλλασόμενο αλλα πάλι μπα.
Αν ξέρεις βοηθάς.
Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
jskf16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

Μπραβο.....παρα πολυ καλα το σκεφτηκες και εκανες τα mA μετρας στο συνεχες και μετα τα μετατρεπεις σε Αmper, αλλα γιατι δε σου δινει αποτελεσματα δε μπορω να το καταλαβω +:Think=+::-k .....αν θες δοκιμασε να κανεις κατι μπακαλιστικο :mrgreen: βαλε στο ιδιο φλας μαζι με το led μια λαμπα τον 5Watt και δες τι ? γινεται ως φλας και εαν θες ως αλαρμ κανε και στην αλλη μερια το ιδιο.....με το μαμα flasher πανω.Επισης να ξεκινησεις ΜΟΝΟ με τα φλας χωρις τα parking light.

Άβαταρ μέλους
xalias
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xalias »

Βάζωντας μία λάμπα των 5watt πιστεύω ότι θα παίξουν κανονίκα κάθως είχα βάλει μία των 10watt και όλα ήταν ρολόι (από τη μία πλευρά γιατί και απο τις δύο μάλλον ήταν πολύ το φορτίο).
Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα εάν ξέρεις.
Αν το πολύμετρο το γυρίσω στα ohm, ξεσυνδέσω το φλάς και βάλω τους ακροδέκτες στα καλώδια δεν θα μου δείξει λογικά την αντίσταση του φλας; +:Think=+::-k

Άβαταρ μέλους
xalias
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xalias »

Μετα από ψάξιμο βρήκα ότι ένα led θέλει 10mA για να δουλέψει.
Αρα έχουμε και λέμε 10mA/100=0.01 amper x 18led = 0.18amper θέλουν όλα τα led της μίας πλευράς.
Η λάμπα μπροστά θέλει 0,83amper. Οταν υπηρχαν τα μαμα φλας οι λάμπες ήταν 2 (10w, 12volt) άρα 0,83amper x 2=1,66amper όλο το συστημα των φλας.
Συμπερασμά: 1,66amper - 0.83amper - 0.18amper = 0.65amper είναι η διαφορα μας. Αρα η αντίσταση θα πρέπει να έιναι R=V/I R=12volt/0.65amper=18.46ohm.
Ακούω τη γνώμη σου.

Άβαταρ μέλους
jskf16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

....... 10/1000 oxι 100 . Ελπιζω το 10mA να ειναι σωστο.Την ωμικη διαφορα θελουμε ......αν το αρχικο μας συστημα ειχε 10οhm και το τωρινο 5οhm , τωρα θα θελουμε 5οhm μια αντισταση.
Για δες αν σε βοηθησει και αυτο...ειναι πολυ πολυ χρησιμο!!
http://ledcalc.com/

....μηπως χρειαστεις και αυτο!
http://www.the12volt.com/ohm/ohmslawcal ... resistance

Για να μη σε μπερδευω αλλο μια και εσυ ξερεις απολυτα τι εχεις ως υλικο τοποθετημενο κανε τους υπολογισμου σου ηρεμα και θα εισαι οκ , πιστευω 8)

Άβαταρ μέλους
xalias
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xalias »

Τελικα η λύση βρέθηκε από ένα μαγαζί στη Καλλιθέα και όλα ΟΚ.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια. :/abwave::) +:Applause=+:=D>

Άβαταρ μέλους
emperor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από emperor »

ποια λυση ομως? μπορεις να μας πεις?εγω εβαλα πισω φαναρι led και εχω και εγω αρυθμιες στα φλας αλλα και στα αλαρμ...help!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρολογικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης