Ζελατίνα...9mm yamaha after market....και αίσθηση.....

Εντυπώσεις , τιμές , και ότι άλλο αφορά την κατηγορία αυτή
CostasPatra

Ζελατίνα...9mm yamaha after market....και αίσθηση.....

Δημοσίευση από CostasPatra »

Μετά από πολύ σκέψη (...πάντως με την κοντή είναι πιο mucho look...)έβαλα την ψηλή ζελατίνα της μαμάς(φωτό έχω postαρει αλλού)και παρατήρησα πέρα απ'όλα τα θετικά ένα μεγάλο αρνητικό,ότι στα πολλά χιλιόμετρα(μετά τα 180....) έχω μια αίσθηση ασάφειας-ανασφάλειας για το πάτημα της μοτο σε σχέση με την αίσθηση με την κοντή ζελατίνα που φορούσε από μαμα...Μεγάλη διαφορά στην αίσθηση σταθερότητας χωρίς κατ'ανάγκη παρατράγουδα.Έχει κανείς καμμιά παρόμοια εμπειρία και ειδικά αν κάποιος έχει την 9mm ψηλότερη ζελατίνα της μαμας;;;Είμαι πολύ περίεργος να μάθω. :roll: :?:

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ FZS600
Model: -
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ FZS600 »

εγω φιλε μου δεν εχω ασχοληθει με το θεμα και δεν μ'ενδιαφερει γιατι μετα τα 180 σκυβω και φυλαω ρεζερβουαρ και σφιγγω περισσοτερο τα ποδια μου για να'μαι ποιο σταθεροσ!ο,τι και να βαλεισ μεν σιγουρα θα'χεισ μεγαλυτερη προστασια απο τον αερα αλλα η σιγουρια που θα'χεισ θα'ναι η ιδια γιατι ειναι το στησιμο τησ μηχανησ ετσι....
JOHN-FZS

Άβαταρ μέλους
zaharakis
Επικοινωνία:

Re: Ζελατίνα...9mm yamaha after market....και αίσθηση.....

Δημοσίευση από zaharakis »

patrinos έγραψε:Μετά από πολύ σκέψη (...πάντως με την κοντή είναι πιο mucho look...)έβαλα την ψηλή ζελατίνα της μαμάς(φωτό έχω postαρει αλλού)και παρατήρησα πέρα απ'όλα τα θετικά ένα μεγάλο αρνητικό,ότι στα πολλά χιλιόμετρα(μετά τα 180....) έχω μια αίσθηση ασάφειας-ανασφάλειας για το πάτημα της μοτο σε σχέση με την αίσθηση με την κοντή ζελατίνα που φορούσε από μαμα...Μεγάλη διαφορά στην αίσθηση σταθερότητας χωρίς κατ'ανάγκη παρατράγουδα.Έχει κανείς καμμιά παρόμοια εμπειρία και ειδικά αν κάποιος έχει την 9mm ψηλότερη ζελατίνα της μαμας;;;Είμαι πολύ περίεργος να μάθω. :roll: :?:
εγω πατρινε την εχω απο τις αρχες και ακομα δεν εχω δει αυτο που αναφερεις.......

σκυβεις καθολου στα πολλα η καμαρωνεις με την μεγαλυτερη ζελατινα????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ολοι μας αγαπαμε αυτο που κανουμε....
ας κοιταμε να το κανουμε με ασφαλεια..
οχι αλλες απωλειες.
Δημητρης Χαλκιδα
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum

Άβαταρ μέλους
FZMAN
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από FZMAN »

Εγώ πιστεύω πάντως οτι μια λίγο πιο ψηλή ζελατίνα προσφέρει καλύτερη προστασία και κάνει το ταξίδι πιο ξεκούραστο. Βέβαια θα υπάρχουν και επιπτώσεις όπως για παράδειγμα μεγαλύτερη αντίσταση στον αέρα. Προσωπικά θα ήθελα να βάλω μια μεγαλύτερη μαύρη ζελατίνα έστω after market. Θα ήθελα παρακαλώ τις γνώμες σας.

Άβαταρ μέλους
FZMAN
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από FZMAN »

Πια είναι η τιμή στην μεγάλη ζελατίνα της YAMAHA και πόσο έχει μια αντίστοιχη after market; (κατά προτίμηση μαύρη) :?: :?: :?:

Arxagelos

Δημοσίευση από Arxagelos »

Εγώ φίλε με 1.80 ύψος μεχρι και τα 200 δεν έχω πρόβλημα……μετά σκύβω λίγο για να πιάσω τελική….αυτό που αναφέρεις δεν το έχω παρατηρήσει… πάντως η ψηλή ζελατίνα είναι το αξεσουάρ κατ εμέ που αξίζει μεχρι τελευταίας δεκάρας τα λεφτά του. Άσχετο τελική πόσο πιάνεται με την ψηλή ζελατίνα? Εγώ σε πρόσφατο ταξίδι είδα 235 στο κοντερ με ζελατίνα ψιλή και βαλίτσα.

CostasPatra

Τελική δεν έχω δει.Έχω δει μέχρι 237 στο κοντέρ single tour.Γιατί με τη γυναίκα πάνω έχω δει τελική 122....σχεδόν πάντα.Γιατί αλλιώς πάω σπίτι με πονοκέφαλο...

THE DOCTOR

Δημοσίευση από THE DOCTOR »

Ναι ρε συ σκυφτός ,αλλά παρατήρησα ότι στα 180 αρχίζει μια ωιλοασάφεια πίσω,στα 200 και στροφή ανοιχτή αυξάνεται η ασάφεια πίσω
Φίλε Κώστα εννοείς ότι παίζει το πίσω μέρος της μηχανής?

Αυτό μπορεί να συμβαίνει σαν αποτέλεσμα του ότι στα πολλά Κmh αρχίζεις να σφίγγεσε πάνω στα grip της μηχανής σου όχι απαραίτητα εσκεμμένα αλλά λόγω του ότι τα πολλά Kmh προκαλούν σε πολλούς αναβάτες μια ψιλό φοβία υποσυνείδητη.
Αν κάποιος σφίγγει τα grip της μηχανής αυτομάτως μεταφέρει όλους τους κραδασμούς στο πίσω μέρος της μηχανής με αποτέλεσμα να νιώθει το πίσω μέρος να παίζει. Ειδικά στα πολλά που λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας στην ζελατίνα έχεις και μεγαλύτερο aerodynamic drag οι δυνάμεις που ασκούνται εμπρόσθιο μέρος της μηχανής είναι προφανώς πολύ περισσότερες απ’ ότι στα λίγα Kmh άρα αν είσαι δαγκωτός πάνω στα grip τις μεταφέρεις στο πίσω μέρος.

Στα πολλά προσπάθησε να είσαι όσο πιο πίσω γίνετε στην σέλα, με τα χέρια σου από τους αγκώνες και κάτω παράλληλα με το ντεπόζιτο της μηχανής και φυσικά κράτα τα grip σαν να κρατάς το χέρι μιας γκόμενας (απαλά και χαλαρά).

Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο οδήγησης θα δεις τρομερή αλλαγή στην συμπεριφορά της μότο.

Άβαταρ μέλους
zaharakis
Επικοινωνία:

κωστη καλησπερα.

φιλε μου για την ασαφεια δεν παει το μυαλο μου καπου συγκεκριμενα..τσεκαρε μια τους ρεγουλατορους της πισω ροδας-αλυσιδας μηπως καια δεν ειναι καλα ευθυγραμμισμενος ο πισω τροχος..δεν ξερω λεω μηπως :?:

τωρα για τους στροβιλισμους και τις αναταραξεις του κεφαλιου σου με δευτερο ατομο ,καποιες φορες το συναντω και γω οταν ταξιδευω με την γυναικα μου και αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι με ειναι πιο εντονες οταν εχει το κεφαλι της πολυ κοντα μου και ακριβως απο πισω μου...
ετσι βαζω την βαλιτσα και συνηθως αγναντευει ξαπλωμενη και αραχτη πισω και δεν με ενοχλει τοτε... :lol: :lol:

αλλα εγω βρηκα την μοναδικη λυση για αυτο το προβλημα :!: :!:

δεν την ξαναπαιρνω μαζι μου!!!! :lol: :lol: :lol:
οχι αλλες απωλειες.
Δημητρης Χαλκιδα

CostasPatra

"αλλα εγω βρηκα την μοναδικη λυση για αυτο το προβλημα

δεν την ξαναπαιρνω μαζι μου!!!!"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Λες τελικά να φταίνε οι γυναίκες και όχι το ρημάδι το fazer και η ζελατίνα. Τότε θα βγάλω τη γυναίκα και αν διορθωθούν οι αναταράξεις(έχω που έχω σπίτι όχι ρε γαμώτο και στη μηχανή....)τότε θα της κάνω δώρο ένα πακέτο ετήσιο μεταφοράς με...λεωφορείο έτσι για να ηρεμήσει και το fazer.
Καλημέρα Δημήτρη φίλε και καλές βόλτες.-

Theod
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Theod »

Ετοιμάζομαι να στείλω κόπια των μηνυμάτων στις γυναίκες σας.... :twisted: :twisted: :twisted:

Εεεε ρε πλάστης που θα πέσει.... :lol: :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
vaskar
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vaskar »

Ρε Κωστή , να σου πώ οτι τέτοια προβλήματα , δεν έχω... Δεν έχω .
Ούτε με 2ο άτομο.... Ούτε κοντά στα 200.(δεν πάω παραπάνω)... Ούτε με πορτ-μπεμπέ(μπαγκαζιέρα).

Αλλά από την άλλη.......

Δεν έχω την μοτοσυκλέτα σου,
έχω το γυμνό..... :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol:
Η απουσία αισθητή.

Άβαταρ μέλους
zaharakis
Επικοινωνία:

Theod έγραψε:Ετοιμάζομαι να στείλω κόπια των μηνυμάτων στις γυναίκες σας.... :twisted: :twisted: :twisted:

Εεεε ρε πλάστης που θα πέσει.... :lol: :lol: :lol:
το βλεπω να μην σου δινουμε πρατινα εσενα .......

:D :D :D :D :D :D :D
οχι αλλες απωλειες.
Δημητρης Χαλκιδα

CostasPatra

Καλημέρα σε ολους.THEOD...μάλλον μας παρεξηγησες.Οι γυναικες ξερουν τις αποψεις μας...Κ αν θες ελα να στα πω κι απο κοντα.Τριτη πορτα δεξια ειμαι Νο.δωματιου 176.Ορθοπεδικο Τμήμα...Τραυμα διαμπερες....ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΗ!!! :lol: :lol: Vaskar...πιο γυμνο εχεις;το αυθεντικο ή λόγω αέρα σου φύγανε fairing ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ απο πάνω και κατήντησε γυμνό;;; :P :wink: Δημήτρη...Είσαι ο μόνος που συμπάσχει.Προτεινω να χωριστει το forum σε δυο μέρη...Παντρεμένοι και ευτυχισμένοι (ανυπαντροι).... :roll: :roll:

Άβαταρ μέλους
vaskar
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vaskar »

CostasPatra έγραψε: Vaskar...πιο γυμνο εχεις;το αυθεντικο ή λόγω αέρα σου φύγανε fairing ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ απο πάνω και κατήντησε γυμνό;;; :P :wink: :roll:

Οχι ... έχω το original γυμνό, αλλά δεν μπορώ να ανεβάσω ταχύτητα...
Μόνο όταν έχω την γυναίκα μαζί, και πάω να περάσω τα 200, με πονάνε ή τα πλευρά μου, ή τα νεφρά μου. Κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να είναι "βιολογικός κόφτης".... :wink: :mrgreen:
Η απουσία αισθητή.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός Μοτοσυκλέτας”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης