Μαμίσια Μανιτάρια. Crash Test!!!

Εντυπώσεις , τιμές , και ότι άλλο αφορά την κατηγορία αυτή
Άβαταρ μέλους
Ter
Επικοινωνία:

Μαμίσια Μανιτάρια. Crash Test!!!

Δημοσίευση από Ter »

Είχε κανείς την ατυχία να δοκιμάσει την αντοχή απο τα μαμίσια μανιτάρια; :(

Είχα μια ηλίθια πτώση με μηδεν χιλιόμετρα και το δεξί μανιτάρι έγινε κομμάτια! :x Πήγα στο κατάστημα απο το οποίο τα αγόρασα το οποίο με ενημέρωσε οτι δεν υπάρχει εγγύηση για το συγκεκριμένο αξεσουάρ! :evil:
Έστειλα λοιπόν μία επιστολή παραπόνων στην Μοτοδυναμική και αυτοί μου ζήτησαν να επισκεφθώ τα κεντρικά τους για να το ελέγξουν.
Έβγαλαν μερικές φωτογραφίες και απο τότε περιμένω απάντηση...

Οποιαδήποτε παρόμοια εμπειρία σας μπορεί να φανεί χρήσιμη...

Fratzeskos

Δημοσίευση από Fratzeskos »

Έγω είχα crash test με αρκετούτσικα χιλίομετρα.. καμιά 60αρια!
Το δεξί μανιτάρι απο όπου και έπεσα έσπασε και έμεινε πάνω στο πλαίσιο η βίδα με το σπασμένο κομμάτι. Το μόνο που μου έσωσε ήταν ο κινητήρας. Πλαστικά, τιμόνι και πίσω χειρολαβές συνοδηγού μαμήθηκαν.
Βέβαια η πτώση μου ήταν περίεργη γιατί η μηχανή βρέθηκε να κοιτάει ανάποδα, όποτε και σε κλουβί να την είχα πάλι θα έσπαγαν όλα.

lousou76

Δημοσίευση από lousou76 »

Τερ αν μπορούσες να ποστάρεις τις φωτογραφίες να τις δούμε...

zalaros

Δημοσίευση από zalaros »

Πριν λίγες μέρες, προσπαθώντας να βάλω την μηχανή μέσα στην πολυκατοικία, βρήκε το μανιτάρι στην πόρτα και η βάση του έσπασε. Πάω λοιπόν στο Μοτοδίκτυο Βορείου Ελλάδος (Μαρκόπουλος κεντρικά της Yamaha) και αφού βλέπουν και οι ίδιοι ότι δεν είχε πέσει η μηχανή, μετά από τηλ. επικοινωνία με την Μοτοδυναμική μου αντικατέστησαν και τα δύο μανιτάρια. Χαρακτήρισαν μάλιστα την υπόθεση πολύ σπάνια και η αντικατάσταση έγινε κατ' εξαίρεση. Τα αξεσουάρ συνήθως δεν έχουν εγγύηση και ήταν μία από εκείνες τις φορές που πραγματικά χάρηκα που έχω Yamaha.

Antreas

Δημοσίευση από Antreas »

μουφα μου φενονται τα μαμισια μανιταρια.

lockheart

!

Δημοσίευση από lockheart »

Εγώ το έλεγα σε πολλούς και με βρίζανε .....
Τα μαμά δεν κάνουν για τίποτα μόνο για αισθητική!!!!!

όλοι βλέπουν την αισθητική και γράφουν στα @@ το θέμα ασφάλειας της μηχανής ...εγώ έβαλα R&G και παιδιά που ξέρω οτι τα έχουν δοκιμάσει είναι πολύ καλα.. -ΜΕΓΑΛΑ- μεν αλλά καλύτερα δε...
τουλάχιστον έστο και με λίγα χιλιόμετρα δεν θα σπάσει αλλά θα φαγωθεί..

Ρε αδερφια ας κοιτάξουμε επιτέλους ώριμα κάποια πράγματα...
εγώ όταν είδα τα μαμά ...για πρωτη φορά έσκασα στα γέλια...λέω τι ειναι τουτα...?????ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ..

ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΗΔΕΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ...

χαιρετο και οτι μανηταρια αν εχετε ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!

Fratzeskos

Δημοσίευση από Fratzeskos »

Lockheart, έτσι και έπευτες όπως έπεσα εγώ, δεν σε έσωνε τίποτα. Και νομίζω οτι παρότι τα δικά σου μανιτάρια είναι ποιο μεγάλα, και πάλι θα έσπαγαν τα πλαστικά, το τιμόνι και φυσικά η χειρολαβή πίσω. Σε μια πτώση παίζουν ρόλο 100000000000 πράγματα (ίσος να λέω και λίγα) για το τι ζημιά θα γίνει σε εσένα και την μηχανή.
Επίσης δεν νομίζω πως υπάρχει ηθικό δίδαγμα σε ένα τέτοιο ζήτημα.

Άβαταρ μέλους
H.A.Balafoutre
Model: FZ6
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από H.A.Balafoutre »

Σίγουρα το κάθε πέσιμο διαφέρει από κάποιο άλλο. Αλλά κι εγώ έχω ακούσει και έχω δει τα χειρότερα για τα μαμίσια τα μανιτάρια. Είναι πολύ μούφα. Με τίποτα δεν θα τα αγοράσω. Αλλής μάρκας θα βάλω.

Πάντως με τα αξεσουάρ ασφαλείας της μηχανής όπως στολή, κράνος, μανιτάρια και άλλα ψάχνεις πολύ για να κάνεις τη σωστή επιλογή αλλά σε αντίθεση με άλλα προϊόντα όπως πχ κινητό, δε θές να τα δοκιμάσεις ποτέ. Περίεργο δεν είναι? Αλλά πέρα για πέρα ρεαλιστικό.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

lockheart

!

Δημοσίευση από lockheart »

Fratzeskos έγραψε:Lockheart, έτσι και έπευτες όπως έπεσα εγώ, δεν σε έσωνε τίποτα. Και νομίζω οτι παρότι τα δικά σου μανιτάρια είναι ποιο μεγάλα, και πάλι θα έσπαγαν τα πλαστικά, το τιμόνι και φυσικά η χειρολαβή πίσω. Σε μια πτώση παίζουν ρόλο 100000000000 πράγματα (ίσος να λέω και λίγα) για το τι ζημιά θα γίνει σε εσένα και την μηχανή.
Επίσης δεν νομίζω πως υπάρχει ηθικό δίδαγμα σε ένα τέτοιο ζήτημα.
Καταρχήν εγω δεν ειπα οπως διαβασες για την δικη σου πτωση αλλα για το οτι σε μικρες καταστασεις εκει που τα μαμα θα σπαγανε τα αλλα θα φαγωνοντουσαν.
2ον το διδαγμα το ειπα επηδει πολλοι υποστιριζουν οτι γενικος τα μαμα προϊοντα ειναι καλα , αλλα δεν ειναι ετσι....
τα μαμα μανηταρια βγηκαν κιολας 150€ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!σχεση αποδοσης τιμης.....ΚΑΜΙΑ!!!!!!!!!!!!150€ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΑ ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.
ΤΑ ΜΑΝΗΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΓΑΝΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ..ΟΚ ΦΡΑΝΚ...
ΤΑ ΛΕΜΕ :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

naish

Δημοσίευση από naish »

Καγκελα παιδια.Ειναι 1000 φορες ανθεκτικοτερα,ας ειναοι αντιαισθητικα για πολλους.Μου το εχει πει και αντιπροσωπος YAMAHA -που ειναι και φιλος μου - οταν του εθεσα το ερωτημα, "μανιταρια ή καγκελα?", και απαντησε, "καγκελα,γιατι τα μανιταρια τα συγκεκριμενα σπανε πιο ευκολα,αν και με συμφερει να βαζετε μανιταρια :twisted: :twisted: :twisted: "

javaneze

Δημοσίευση από javaneze »

η βλακεια στα καγκελα ειναι οτι μετα μαλλον δεν μπαινει καρινα ... :|

matzik

μανιτάρια και στρουμφ

Δημοσίευση από matzik »

Όλα ωραία και καλά με αυτά που λέτε.
Ρωτάω τώρα.
Για απορρόφηση πρόσκρουσης και καταπόνηση πλαισίου ξέρει κανείς να μου πει κάτι;
Εγώ τα πολύ ανθεκτικά και σκληρά το φοβάμαι γιατί μπορεί να πας να προλάβεις ένα χτύπημα ή γδάρσιμο ή δεν ξέρω και 'γω τι άλλο, και τελικά να πάθεις μεγαλύτερη ζημιά σε μία δυνατή επαφή.

nfot
Model: -
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nfot »

Για λυστε και μια ακομη απορια. Μιλατε για μακρια μανιταρια. Ως γνωστον, οταν εχουμε εναν αξονα πακτωμενο στη μια ακρη (πλαισιο μοτο) και ασκησουμε μια δυναμη στην ελευθερη ακρη του(ακρη μανιταριου), οσο μεγαλυτερη η αποσταση ελευθερης ακρης απο τη σταθερη, τοσο μεγαλυτερη δυναμη ασκειται στη βαση του αξονα (βιδα στηριξης - πλαισιο). Αρα τα μακρια μανιταρια, μαλλον δεν ειναι οτι καλυτερο. Για να ακουσω γνωμεις επι του θεματος.
"Motor racing, mountain climbing and bull fighting are the only true sports.
All the rest are children's games played by adults."

- Ernest Hemingway -

Άβαταρ μέλους
zaharakis
Model: -
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από zaharakis »

nfot έγραψε:Για λυστε και μια ακομη απορια. Μιλατε για μακρια μανιταρια. Ως γνωστον, οταν εχουμε εναν αξονα πακτωμενο στη μια ακρη (πλαισιο μοτο) και ασκησουμε μια δυναμη στην ελευθερη ακρη του(ακρη μανιταριου), οσο μεγαλυτερη η αποσταση ελευθερης ακρης απο τη σταθερη, τοσο μεγαλυτερη δυναμη ασκειται στη βαση του αξονα (βιδα στηριξης - πλαισιο). Αρα τα μακρια μανιταρια, μαλλον δεν ειναι οτι καλυτερο. Για να ακουσω γνωμεις επι του θεματος.
νικο
οσο πιο μακρυ μανιταρι τοσο πιο μεγαλος μοχλος αρα και τοσο πιο ευκολο να σπασει η βιδα που τα συγκρατει.....και δεν ειναι μια απλη βιδα αλλα βιδα συγκρατησης του κινητηρα πανω στο πλαισιο!!!!

το μανιταρι για μενα της καθε εταιρειας που πιανει σε μια μονο βαση στηριξης ειναι απ αρχης καταδικασμενο να σπασει στη βιδα που το συγκρατει....

για αυτο τον λογο εγω εχω μεν μανιταρια αλλα τα εχω φτιαξει μονος μου!!!!

τα εβαλα πιο πολυ μπας και στην στραβη που μακαρι να μην γινει ποτε μου προστατεψουν τον σκελετο και τιποτε αλλο!!!!

ολα τα υπολοιπα αλλαζουν και αντικαθιστωνται με καποιο κοστος βεβαια αλλα το πλαισιο .........

υποψιν οτι οτι μανιταρι και να βαλουμε.....

αν το μηχανακι συρθει θα ειμαστε τυχεροι γιατι θα βοηθησει..

αλλα αν το μηχανακι σκασει κατω ακομα και μονο με το βαρος του θα σπασει τουλαχιστον η βιδα που το συγκρατει !!!

αρα κανει ο καθενας οτι θελει!!!

αλλα καλα θα ειναι να κρατανε και μια πισινη οποιοι ειναι απολυτοι με τα καλα μανιταρια που εχουν βαλει......

:? :? :? :?
ολοι μας αγαπαμε αυτο που κανουμε....
ας κοιταμε να το κανουμε με ασφαλεια..
οχι αλλες απωλειες.
Δημητρης Χαλκιδα
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum

javaneze

Δημοσίευση από javaneze »

Βιδα ειναι ας παει στο καλο, παιρνω καινουρια προκειμενου να καραγρατζουνιστει το μοτερ και το πλαισιο...
Πες μου ομως αυτο που ρωταει ο φιλος πιο πανω... η χρηση μανιταριων μπορει να εκει επιπτωσεις σε ολο το πλαισιο περα απο τις παλιο-βιδες? :?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός Μοτοσυκλέτας”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης