Engine Led

Οτι αφορά τα ηλεκτρικά μέρη , ηλεκτ/κες εγκαταστάσεις
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Soryats
Model: -
Επικοινωνία:

Engine Led

Δημοσίευση από Soryats »

Καλημέρα στην παρέα.
Θα προσπαθήσω να μην κουράσω.
Προχθές μου ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι της μηχανής (Engine Led) και μετά από λίγο σβήνει (1' περίπου).
Πηγαίνω στον μηχανικό μου και βρίσκει στο diagnostic στην σελίδα 61, error 46. Το οποίο είναι ηλεκτρολογικής φύσεως, ότι δεν φορτίζει σωστά ή κάτι τέτοιο.
Μετράει τα ρεύματα και είναι όλα σωστά. Ρίχνει και σπρέι επαφών μιας που τα άνοιξε !!.
Σβήνει την βλάβη και την επόμενη μέρα μου ξανα ανάβει το ίδιο λαμπάκι με τον ίδιο κωδικό σφάλματος.
Το λαμπάκι άναψε κι έσβησε 5-6 φορές και δεν είχε σταθερή διάρκεια ούτε παρατήρησα κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά της μηχανής.
Τώρα μόλις σύνδεσα τον συντηρητή της μπαταρίας και λέει ότι είναι full (καινούρια από 1/2024)
FZ6 s2 2009
Μήπως μπορεί να υποψιαστεί κανένας τι μπορεί να έχει?
Περιττό να πω πόσο με έχει στεναχωρήσει. Σαν να είναι άρρωστο το παιδί μου νοιώθω!

Άβαταρ μέλους
Soryats
Επικοινωνία:

Re: Engine Led

Δημοσίευση από Soryats »

Χαιρετώ την παρέα (αν κ δεν νομίζω να έχουν μείνει κ πολλοί εδώ).
Μιας κα δεν βγάζω άκρη ακόμη, είπα να συνδέσω ένα βολτόμετρο.
Έτσι θα δω όταν θα ανάψει ξανά το λαμπάκι τι τάση μου δείχνει.
Λέω να το συνδέσω στα φώτα, για να δείχνει μόνο όταν παίρνει μπρός.
Αν έχετε καμιά ιδέα, καλοδεχούμενη.

Άβαταρ μέλους
SoR_gr
Administrator
Model: FZ6 S2
Model year: 2007
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από SoR_gr »

σε νιώθω φίλε μου,
τους τελευταίους 2 μήνες με απασχολούσε/απασχολεί ένα άλλο ερρορ που πιθανον να το έλυσα.

πάμε στο δικό σου πρόβλημα.

Εχεις 2 errors 46 και 61. παραθέτω καποιες πληροφορίες για τα errors
viewtopic.php?t=18400
https://notsealed.com/full-yamaha-fault ... cycle.html

το 46 παραπέμπει σε φόρτιση (όπως λενε και τα Links)

-46 - Power supply is not normal.
-The charging voltage is abnormal. Yamaha error code 46, is a flat battery error code. Recharger the battery.

κλάσσικ, ξεκινάς με την μπαταρία. Αυτή που έβαλες είναι καλή ποιοτική ή είναι καποια οικονομική/κινέζικη;
αν βάλεις βολτόμετρο θα σου λυθούν πολλές απορίες. Εγώ το έχω συνδέσει σε μια φύσα που περνάει σχεδον κάτω απο το φιλτροκούτι. Βάλε και μια ασφάλεια καλού κακου. 1€ εχει απο μαγαζί με ηλεκτρολογικά.

πρόβλημα στη φόρτιση μπορει να σου προκαλέσουν τα πηνία (να μην φορτίζουν αρκετά) ή ο ανορθωτής να υπερφορτίζει. με το βολτόμετρο θα το κοιτάξεις αυτό ή εστω θα εχεις μια ένδειξη.

Η μηχανή αλλάζει στην συμπεριφορά της; υπολειτουργεί/σβήνει οταν αναβει το check engine?

για το error 61 δεν βρήκα και πολλά πράγματα. Είδατε οτι βγάζει error 61 ή όταν στο διαγνωστικό πήγατε στο 61 σας εμφάνισε το error 46?
"Never regret a day in your life: good days give happiness, bad days give experience, worst days give lessons, and best days give memories."

Άβαταρ μέλους
Soryats
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Soryats »

Καλημέρα.
Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ένοιωθα μόνος μου!.
Δεν έχω 2 errors. Μόνο 1 με κωδικό 46.
Το νούμερο 61 είναι η σελίδα που είχε το πρόβλημα στο διαγνωστικό.

Τον Ιανουάριο άλλαξα μπαταρία και αυτή την φορά έβαλα dynavolt nanogel. Έβαλα αυτή σαν πιο οικονομική. Εδώ που φτάσαμε, μακάρι να είναι η μπαταρία και όχι τπτ άλλο. Πάντως τα ρεύματα που δίνει είναι σωστά. Κ στον συντηρητή που την σύνδεσα full φορτισμένη την έδειξε.

Σύνδεσα βολτόμετρο στην λάμπα, έτσι ώστε να ανάβει κατευθείαν με το που πάρει μπρός.
Οι τιμές που μου δείχνει είναι οι εξής:
13,4 όταν λειτουργεί
13,1 όταν ανάβω φλάς
11,8 όταν πάρει μπρος το βεντιλατέρ
12,8 όταν ανάψω την μεγάλη σκάλα
Με αυτές τις τιμές δεν άναψε λαμπάκι πάντως.
Το 13,4 που είδα σαν μέγιστη τιμή δεν μου άρεσε, αλλά μπορεί να είναι γιατί τραβούσε ρεύμα και η λάμπα.

Πήγα μια βόλτα Χαλκίδα και γύρισα. Δεν άναψε καθόλου το λαμπάκι της μηχανής για να δω τότε τι δείχνει το βολτόμετρο.

Η συμπεριφορά της μηχανής πάντως δεν άλλαξε καθόλου όταν είχε ανάψει το engine led.

Άβαταρ μέλους
SoR_gr
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από SoR_gr »

ρίξε μια ματιά περί μετρήσεων που είχα κάνει κάποια στιγμή που απλά έκανα έλεγχο. Δεν διόρθωσα τίποτα απο τότε.

viewtopic.php?f=84&t=22838&p=247593&hil ... 82#p247593

στο δικό σου θέμα τώρα.

Δεν ξέρω απο που μέτρησες (πχ απο μπαταρια; απο πηνία; απο ανορθωτή; απο ξεκαρφωτο καλώδιο;).
-ξαναδιάβασα το μνμ σου και λες λάμπα οποτε όκ , λογικό να βλέπεις 13αρια αντι για μαξ 14v που λέει το manual-

προσωπικά εχω μόνιμα βολτόμετρο απο μια φύσα.
το fz6 απο το μανιουαλ έχει 14v περίπου σε φόρτιση. Με άλλον ανορθωτή έβλεπα 14,7v όπως συνήθιζουν τα περισσότερα μοτο. Το προσπερνάω και κινούμε σε μαμα πλάισια/Manual.

στο βολτόμετρο μου εχω λίγο αποκλιση γτ Κίνα γαρ https://motofox.gr/%CE%B1%CE%BE%CE%B5%C ... -koso.html

αλλα και η φύσα που τραβάω, δεν είναι καρφί απο πηνία ή μπαταρία. Λογικο να εχω αποκλιση.

αυτό που σε νοιάζει και βλέπω καλά στις μετρήσεις σου, είναι οτι έχεις φόρτιση.

13,4 όταν λειτουργεί --> εχω 13v τώρα με τις ζέστες και 13,1 τα βράδια. Το χειμώνα φτάνω 13,3-13,4. όταν είχα μετρήσει απο μπαταρία/ανορθωτή/πηνία για να δω την σύγκριση, έβλεπα κατι 13,8-14v οποτε δεν με απασχολεί.
για τα υπολόποια είναι λογικό αφου ανάβει κάτι που τραβάει ρεύμα. αν τα δοκίμασες σε ρελαντί, αν εκείνη τη στιγμή πατήσεις γκάζι 2-3 στροφές (μπορει στις 6-8κ να πεσει λίγο σαν να "κρεμάει", dont worry)
13,1 όταν ανάβω φλάς
11,8 όταν πάρει μπρος το βεντιλατέρ
12,8 όταν ανάψω την μεγάλη σκάλα
Με αυτές τις τιμές δεν άναψε λαμπάκι πάντως.
Το 13,4 που είδα σαν μέγιστη τιμή δεν μου άρεσε, αλλά μπορεί να είναι γιατί τραβούσε ρεύμα και η λάμπα.

με το βολτομετρο βλέπω οτι οταν δίνω μίζα να παρει μπρος, πάει 8-9-11v.

μου φαίνονται νορμαλ οι τιμες.

αυτό που με ανησυχεί και προσωπικα θεωρω λίγο ύποπτο είναι η μπαταρια σου. Δεν την ξέρω, και η τιμή της στα ~45ε μου φέρνει σε κινεζοοικονομική.
Στα fz6 εχω δει 2-3-4 χαζομάρες που έφταιγε η μπαταρία.
Πχ
-με καινουρια μπαταρια, δεν αναβε το βεντιλατερ!!!! φορτίσεις , τα παντα ολα καλα, προδιαγραφες κλπ όλα σωστά με τα μαμα. Για καποιο λογο το βεντιλατερ ΔΕΝ ΑΝΑΒΕ
-fz6 χωρίς μούτρα (τα είχαν κλέψει) δεν έπαιρνε μπροστα. ρε τι έχει? ρε τι έχει?
σε κάποια φάση βάλαμε την δική μου φύσα κοντέρ και έπαιρνε κανονικά. Αντίστοιχα, το δικό μου χωρίς κοντέρ έπαιρνε. Δοκιμάσαμε να αλλάξουμε τις μπαταριες και το άλλο με τα κλεμμένα μούτρα δούλευε κανονικά!!!

προσωπικά μπαταρίες υπάρχουν μονο 2 η μαμα (σε εμας ειναι GS ) και η YUASA.
αν εχεις καναν γνωστό, κανε τράμπα για δοκιμή και βλέπεις.
"Never regret a day in your life: good days give happiness, bad days give experience, worst days give lessons, and best days give memories."

Άβαταρ μέλους
Soryats
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Soryats »

Καλησπέρα.
Σήμερα (δυστυχώς) άναψε πάλι το λαμπάκι. Αυτή την φορά είχα το βολτόμετρο κ είδα τι παίζει με το ρεύμα.
Από τα 13.4 v έφτασε 16v
Και επειδή παίρνω απ' την λάμπα που κλέβει και λίγο, φαντάζομαι ότι ήταν γύρω στα 17 v η τάση... !

Άβαταρ μέλους
SoR_gr
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από SoR_gr »

Πιθανον ανορθωτης τοτε, αν παει πανω απο 14.7v.

Σε τετοια ταση, μπορει να παρεις φωτια

Άβαταρ μέλους
Ex oriente lux
Model: FZ6
Model year: 2006
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Ex oriente lux »

Γεια σας παιδιά, έχω το ίδιο πρόβλημα. Άναψε την Πέμπτη πρωί με το σφάλμα 46, όταν πήγαινα για δουλειά, και το απόγευμα η μπαταρία ήταν γονατισμένη δεν μιζάριζε, εντομεταξύ προσπάθησα να σβήσω το σφάλμα με το kill swich και δεν έσβηνε...την φορτίζω κανά 9ωρο και τα χαράματα Παρασκευή πριν πάω για δουλειά την βάζω, όλα οκ και το σφάλμα έσβησε μόνο του. Σάββατο όλα οκ, και σήμερα Κυριακή ξανά άναψε ενώ οδηγούσα, μετά από 2,5 ώρες μιζάρω όλα οκ, στην πορεία όμως η μπαταρία αποφορτίστηκε και το μηχανάκι άρχισε να μπερδεύει σαν να μην έχει βενζίνα, ήμουν σε κατηφόρα με νεκρά και έσβηνε, έβαζα ταχύτητα ξανά έπερνε αλλά για να μην σβήσει , έπρεπε να πηγαίνω γκαζομένος και το μηχανάκι έκανε διακοπές...τελικά μου έσβησε κοντα στο σπίτι μου...βγάζω την μπαταρία και την μετράω, ήταν 10.80V, τωρα την φορτίζω, και θα την αφήσω κανά δυό μέρες, να δω αν κρατάει το ρεύμα...η μπαταρία είναι gs 7.5 μηνών, το επισημένω γιατί έχει λεχθεί ότι ίσως φταίει η μπαταρία, σαν πρώτη αιτία....μέσα σε 1.5 μέρα, από 12.80V έφτασε 10.80V....μπαταρία η κάποια απώλεια; +:Think=+::-k υγ: περί μετρήσεων https://youtu.be/0wkNVJryNTQ?si=DDvugmWDTKemKmfd

Άβαταρ μέλους
SoR_gr
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από SoR_gr »

πιθανόν πηνία.

έχεις τπτ περίεργα εξτρα επάνω; πχ να αναβουν και τα 2 φώτα, προβολάκια, ιστορίες κλπ;

Άβαταρ μέλους
Ex oriente lux
Model: FZ6
Model year: 2006
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Ex oriente lux »

Τα πηνία είναι, τα παρήγγειλα από τον Σπηλιώτη, δεν ήθελα να το ρισκάρω με aftermarket και περιελίξεις. υγ:
1) όχι δεν έχω τίποτα extra πάνω στην μηχανή 2) Πρώτη άδεια το 2008, δεύτερη άδεια 2009(κάτοχος) χιλιόμετρα κάτω από 25.000 3) Τι μπορεί να προκάλεσε την ζημιά; 4) Τον ανορθωτή τον μέτρησα με το πολύμετρο, στην θέση ωμ 20Κ, και η τιμές ήταν από 745 - 762, είναι εντάξει;
Link
https://www.youtube.com/watch?v=mn6RtpdmeQE&t=8s[/youtube]

Άβαταρ μέλους
Soryats
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Soryats »

Ανόρθωσης τάσης μου είπε ο μηχανικός.
Το άλλαξα κ προς το παρόν δεν έχει ξανά παρουσιάσει θέμα. Θα το παρακολουθώ.
Επίσης άλλαξα την συνδεσμολογία απ' το βολτόμετρο. Έβαλα να παίρνει απ' τις ψείρες κ τώρα μου δείχνει κ πριν πάρει μπρος την τάση.
Όταν ανάβει, από 13.4v τώρα δείχνει 13.6v

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρολογικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης