θορυβος τσικ τσικ
θορυβος τσικ τσικ
Εχω εδω κ 1500 περιπου χλμ το 600 05(μεταχειρισμενο τωρα 13500),ακουγοτανε ενας θορυβος τσικ τσικ,σε καποιεσ στροφες, με σταθερο γκαζι σταματουσε μετα ξανα παλι,ο μηχανικος που το ειδε πριν το παρω(φιλος σε HONDA εξουσιοδοτημενο)μου ειπε πως δεν ειναι τιποτα.Ο τυπος που το πηρα μου ειπε πως το ειχε δει σε YAMAHA SERVICE κ του ειπανε πως ειναι καποιος συντονισμος.Κ κρυο ακουγεται κ ζεστο.Χθες το ανοιξα στην Ατικη οδο κ μετα μου φαινεται πως ακουγετια πιο εντονα.Πηγαινω σε εξουσιοδοτημενο στην Δαφνη ,το ακουει μου λεει πως ειναι τεντωτηρας καδενας κ θα το αλλαξουμε στην εγγυηση.Οταν του ειπα πως ειναι εισαγωγης το ξανακοιταξανε κ πειραξανε την βιδα που ριθμιζει τον τεντωτηρα αλλα μου ειπανε πως δεν αλλαζει ο θορυβος οποτε δεν ειναι τεντωτηρας κ πως πρεπει να το δουνε στο δυναμομετρο αν εχει χασει αλογα (75ε κοστος ),μετα να λυσουν καπακι βαλβιδων κ αν δεν δουνε τιποτα να λυσουν προς τα κατω.τρελαθηκα ,παω στον φιλο μου στην honda το ακουει κ λεει πως ολα τα YAMAHA το κανουνε κ πως δεν ειναι τιποτα.Πηγαινω στην Μοτοδυναμικη στην Αγ.Παρασκευη το ακουει ο μαστορας κ μου λεει πως δεν ειναι τιποτα ετσι δουλευουνε ειδικα οταν ζεσταθουνε πολυ.Ψαχνω ολο το FORUM κ βλεπω οτι το τσικ τσικ ειναι γνωστο.τι γινεται τελικα? εχω φρικαρει,ειναι ανυσηχητικο?να αλλαξω λαδια (καλυτερα ημισυνθετικα)?SORRY αν σας κουρασα αλλα πιστευω με καταλαβαινετε.
Καθόλου κουραστικς, αυτά πρέπει να δημοσιεύονται για να γνωρίζουμε και να μας φεύγουν οι αμφιβολίες.
Τώρα στο θέμα μας: το τσικ τσικ το ακούω και εγώ και είναι αρκετά έντονο, και ειδικά όταν την ανοίγω την μηχανή γίνεται εντονότερο.
Επειδή αναφέρθηκες για δυναμονέτρηση σε ενημερώνω ότι έκανα και εγώ (όχι για
το τσικ τσικ) και η μηχανή έδειξε νορμάλ. Άρα η γνώμη μου είναι συνήθισε τον ήχο σε άλλη περίπτωση μόνο θα ταλαιπωρηθείς, θα πληρώσεις άδικα λεφτά…. και στο τέλος θα ακούς το τσικ τσικ.
Πάντως μην σε πάρω και στον λαιμό μου ας την ακούσει και κάποιος που έχει Fazer να σου πει.

Τώρα στο θέμα μας: το τσικ τσικ το ακούω και εγώ και είναι αρκετά έντονο, και ειδικά όταν την ανοίγω την μηχανή γίνεται εντονότερο.
Επειδή αναφέρθηκες για δυναμονέτρηση σε ενημερώνω ότι έκανα και εγώ (όχι για
το τσικ τσικ) και η μηχανή έδειξε νορμάλ. Άρα η γνώμη μου είναι συνήθισε τον ήχο σε άλλη περίπτωση μόνο θα ταλαιπωρηθείς, θα πληρώσεις άδικα λεφτά…. και στο τέλος θα ακούς το τσικ τσικ.
Πάντως μην σε πάρω και στον λαιμό μου ας την ακούσει και κάποιος που έχει Fazer να σου πει.

- H.A.Balafoutre
- Model: FZ6
- Επικοινωνία:
Ρε παιδιά, ακούω κατά καιρούς να ενοχλούνται κάποιοι με το τσίκ-τσίκ του κινητήρα.
Δηλαδή πως θα θέλατε να ακούγεται ο κινητήρας?
Αυτός είναι ο ήχος του κινητήρα στο Fazer600.
Μην ακούτε τι σας λένε οι άλλοι με άλλες μηχανές για το πώς ακούγοντε οι κινητήρες τους.
Και το περίεργο είναι πως όλοι εκεί στις 7-8000rpm το ακούτε, αφού είναι προφανές πως θέλει να ανοίξει το μοτέρ και με το γκάζι σταθερό ή σχετικά επιταχυνόμενο μπουγκρίζει από δύναμη να την δόσει στον τροχό. Τι άλλο μπορεί να είναι δηλαδής?
Αν σας ενοχλεί, τότε ή το συνηθίζεις ή αγοράζεις άλλη μηχανή.
Θα σας πω μια ιστορία.
Ήταν ένας τύπος στην Θεσσαλονίκη που είχε αγοράσει καινούριο GSX1100R.
Ένα χειμωνιάτικο πρωινό και ενώ το ζεσταίνει κανονικά, ακούει ένα τσίκ-τσίκ. Λέει, "τι να είναι τώρα αυτό". Αποφασίζει να το πάει στο συνεργείο να το δούνε. Σε όλη τη διαδρομή το άκουγε σχετικά λιγότερο αλλά αφού του καρφόθηκε στο μυαλό ο ήχος, δεν του ξαναέφευγε.
Το πάει λοιπόν εκεί, λέει την ιστορία στο συνεργείο και του λένε Ο.Κ., άστο να το κοιτάξω και το μεσημέρι πέρνα να το πάρεις. Ο.Κ. λέει κι ο αναβάτης και πάει στην δουλειά του.
Το μεσημέρι όντως πάει στο συνεργείο, ρωτάει τον μάστορα αν όλα είναι εντάξει και πληρώνει 50.000 παλιές καλές δραχμές. Ο ήχος φυσικά είχε εξαφανιστεί.
Αργότερα διέρρευσε πως "Κοίτα να δεις κάτι τύποι πόσο άσχετοι είναι, χειμωνιάτικα με 1100c.c. τετρακύλινδρα κυβικά, άκουγε θορύβους καινούρια μηχανή. Ρε είναι δυνατόν να μην έχει θορύβους η μηχανή? Όπως μου την άφησε έτσι την πήρε σιγά μην το κοιτούσα, αφού δεν είχε τίποτα. Αλλά από το να με πρίζει συνέχεια, πλήρωσε το καθισιό και τώρα δεν του ακούγεται τίποτα."
Καταλάβατε........? Χαλαρώστε λοιπόν και το πιο σημαντικό είναι να το αγοράσετε το μοτόρι από εξουσιοδοτημένο συνεργείο που να έχουν άψογη γνώση της μάρκας που αγοράζετε.
Σόρρυ για το ύφος παίδες, αλλά καμιά φορά είναι αναγκαίο.
Δηλαδή πως θα θέλατε να ακούγεται ο κινητήρας?
Αυτός είναι ο ήχος του κινητήρα στο Fazer600.
Μην ακούτε τι σας λένε οι άλλοι με άλλες μηχανές για το πώς ακούγοντε οι κινητήρες τους.
Και το περίεργο είναι πως όλοι εκεί στις 7-8000rpm το ακούτε, αφού είναι προφανές πως θέλει να ανοίξει το μοτέρ και με το γκάζι σταθερό ή σχετικά επιταχυνόμενο μπουγκρίζει από δύναμη να την δόσει στον τροχό. Τι άλλο μπορεί να είναι δηλαδής?
Αν σας ενοχλεί, τότε ή το συνηθίζεις ή αγοράζεις άλλη μηχανή.
Θα σας πω μια ιστορία.
Ήταν ένας τύπος στην Θεσσαλονίκη που είχε αγοράσει καινούριο GSX1100R.
Ένα χειμωνιάτικο πρωινό και ενώ το ζεσταίνει κανονικά, ακούει ένα τσίκ-τσίκ. Λέει, "τι να είναι τώρα αυτό". Αποφασίζει να το πάει στο συνεργείο να το δούνε. Σε όλη τη διαδρομή το άκουγε σχετικά λιγότερο αλλά αφού του καρφόθηκε στο μυαλό ο ήχος, δεν του ξαναέφευγε.
Το πάει λοιπόν εκεί, λέει την ιστορία στο συνεργείο και του λένε Ο.Κ., άστο να το κοιτάξω και το μεσημέρι πέρνα να το πάρεις. Ο.Κ. λέει κι ο αναβάτης και πάει στην δουλειά του.
Το μεσημέρι όντως πάει στο συνεργείο, ρωτάει τον μάστορα αν όλα είναι εντάξει και πληρώνει 50.000 παλιές καλές δραχμές. Ο ήχος φυσικά είχε εξαφανιστεί.
Αργότερα διέρρευσε πως "Κοίτα να δεις κάτι τύποι πόσο άσχετοι είναι, χειμωνιάτικα με 1100c.c. τετρακύλινδρα κυβικά, άκουγε θορύβους καινούρια μηχανή. Ρε είναι δυνατόν να μην έχει θορύβους η μηχανή? Όπως μου την άφησε έτσι την πήρε σιγά μην το κοιτούσα, αφού δεν είχε τίποτα. Αλλά από το να με πρίζει συνέχεια, πλήρωσε το καθισιό και τώρα δεν του ακούγεται τίποτα."
Καταλάβατε........? Χαλαρώστε λοιπόν και το πιο σημαντικό είναι να το αγοράσετε το μοτόρι από εξουσιοδοτημένο συνεργείο που να έχουν άψογη γνώση της μάρκας που αγοράζετε.
Σόρρυ για το ύφος παίδες, αλλά καμιά φορά είναι αναγκαίο.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης