Χαρτογράφηση ???

Τα 600cc με κινητήρα ψεκασμού απο το 2004 εως το 2010
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Nats
Model: -
Επικοινωνία:

Χαρτογράφηση ???

Δημοσίευση από Nats »

Γειά σας παιδία ακούω περι χαρτογράφησης αλλά δεν έχω αντιληφθεί εντελώς τι παίζει.
Ας πούμε ότι έχουμε (το γνωστό) καρτεσιανό σύστημα που στον άξονα των x έχουμε στροφές και στον y έχουμε ροπή, στην χαρτογράφηση μπορούμε να πειράζουμε την καμπύλη της ροπής και πώς αυτη θέλουμε να μεταβάλετε στο φάσμα των στροφών;
Έχω αρκετές απορίες :D … θα τις διατυπώνω όμως μετά από κάθε απάντηση μην ρωτάω πράγματα που δεν στέκουν. +:Whistle=+::-

Άβαταρ μέλους
jskf16
Model year: 2012
Επικοινωνία:

Re: Χαρτογράφηση ???

Δημοσίευση από jskf16 »

ο χαρτης δεν ειναι ετσι που το περιγραφεις ακριβως , υπαρχει και ο αξονας της ροπης ανα κιλο , αλλα στο να επηρεασεις τη καμπυλη αυτο μονο με παραλληλα ηλεκτρονικα μεσα γινεται π.χ power commander , rapid bike και ολα τα συναφη!

Nats
δε περνας και απο εδω :mrgreen:
viewforum.php?f=50

Άβαταρ μέλους
Nats
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nats »

Έστω ότι λοιπόν χρησιμοποιούμε αυτά τα ¨συναφή ¨, μπορώ να ενισχύσω τις χαμηλές και μεσαίες ,πόσο πολύ μπορώ να επέμβω? Εγώ για παράδειγμα δεν τρέχω και τα 160 + μου είναι άχρηστα, μπορώ να μεταβάλλω την ροπή μου και το πώς αποδίδετε η ιπποδύναμη όπως εγώ θέλω? Ή απλά να ενισχύσω τις τις χαμηλές και μεσαίες κατά κάποιο συγκεκριμένο όριο και αν υπάρχει αυτό ποιο είναι? Θέλω να μάθω τι παίζει με χαρτογράφηση και τι μπορώ να κάνω στην μηχανή μου…

Άβαταρ μέλους
jskf16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

κανεις πολλα ερωτηματα , που θα απαντηθουν μονο στο δυναμομετρο πανω και απο το εαν η τσεπη σου δεχτει τις μεταβολες αυτες :mrgreen:

οσο περισσοτερα πραγματα ζητας , θες και αναλογα ηλεκτρονικα οπως και περιφερειακες αλλαγες π.χ εξατμιση , και να εισαι προσγειωμενος :mrgreen: ενας κινητηρας εχει και τα ορια του , το να γνωριζεις οτι μπορεις να παιξεις απο 1 εως 10αλογα με το ζορι , με νορμαλ παντα παρεμβασεις ειναι σημαντικο! Απο εκει και περα πως θα τα μοιρασεις τα αλογα :mrgreen: ειναι δικο σου θεμα και των ηλεκτρονικων!

απο εκει και περα μηπως ενα κοντυτερο γραναζι μπροστα σε ευχαριστήσει και δε χρειαζεται να μπεις σε αυτη τη διαδικασια , το εχεις σκεφτει? Δε θα αλλαξει βεβαια η ιπποδυναμη και ολα τα συναφη , αλλα θα νιωσεις ενα διαφορετικο τραβηγμα εκει χαμηλα :wink: ....φτηνα και ευκολα!

αν εχεις ορεξη δες και αυτο...ειναι για FZ1 αλλα πανω κατω τα ιδια ισχυουν :wink:
viewtopic.php?f=26&t=8484&st=0&sk=t&sd=a

Άβαταρ μέλους
Nats
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nats »

Ναι με το που μπεί το 10 θα βάλω αλισογράναζα !!!
Έριξα μια ματιά....σιλανσιε τι είναι?
Ε και τώρα που μου άναψε το αίμα :) ...γιατί ειμαι σε mood να του βάλω κάποια πραγματάκια πάνω του ...αν του βάλω μπρος πίσω ελατήρια θα έχω κάνει καλή κίνηση?

Άβαταρ μέλους
jskf16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jskf16 »

για μενα προσωπικα 1000φορες ελατηρια/αμορτισερ παρα οτιδηποτε αλλο!!!!

Τα σιλανσιε γενικοτερα υπαρχουν σε 4 τυπους αλλα στη παρουσα φαση δε μας νοιαζει :mrgreen:

Το σιλανσιέ ειναι απο τη γαλλικη λεξη silencieux συσκευή που χρησιμοποιείται για τη μείωση των θορύβων που παράγουν άλλες συσκευές, συνήθως όπλα ή μηχανές , στη περίπτωση μας η εξάτμιση! Ισως το ακουσεις/δεις και ως db killer :wink:

Εικόνα

Το σιλανσιε ειναι κομμάτι το οποίο αφαιρείται απο το τελικο εύκολα , σε μια βίδα συνηθως μονο στηρίζονται , κατά την αφαίρεση του εκτος απο την αύξηση του θορύβου , έχουμε και αυξηση ή και μειωσης της ιπποδυναμης οπως θα διαβασες αναλογα με το στησιμο που καθε φορα δοκιμαζαμε στο δυναμομετρο!

:/abwave::)

Απάντηση

Επιστροφή στο “FZ6 Fazer /FZ6 - FZ6 Fazer S2 / FZ6 S2”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης